08.12.2021 |
Territoris.cat

La gelada de la darrera nit posa en alerta els productors de fruita dolça ponentins

Es mostren preocupats perquè pugui repetir-se els pròxims dies i malmetre una part de la collita

gelada ok
La gelada de la darrera nit posa en alerta els productors de fruita dolça ponentins

Els productors de fruita dolça estan en alerta després de la gelada d'aquesta matinada que ha afectat de forma generalitzada el Segrià, la Noguera, el Pla d'Urgell i zones de l'Urgell i les Garrigues.

En el cas de l'Horta de Lleida, la temperatura ha començat a caure de manera important a partir de dos quarts de dues de la nit i ha anat disminuït d'una forma sostinguda fins passades les cinc del matí.

Durant aquest interval, la temperatura ha oscil·lat entre -1,5 i -2,5 graus, de mitjana, arribant a puntes de -3 graus en zones més profundes

Pere Roqué, president d'Asaja Lleida, assenyala que caldrà esperar a les pròximes hores per avaluar l'afectació i adverteix del perill que suposaria si torna a gelar els pròxims dies.

Asaja Lleida no preveu, a priori, que els danys siguin considerables i estima que puguin assimilar-se a "una aclarida petita", tot i que caldrà esperar a les pròximes hores per tal d'avaluar-ho amb certesa.

Algunes explotacions disposen de sistemes antigelada que es posen en marxa quan cau la temperatura, creant una pel·lícula de gel damunt dels arbres que impedeix que morin les flors.

El que preocupa als productors és que la gelada pugui repetir-se durant els pròxims dies, ja que això si que podria malmetre una part de la producció d'enguany de fruita dolça

Aquest contratemps se suma a la preocupació amb què els productors de fruita dolça afronten l'inici de la campanya agrària davant les dificultats que preveuen per cobrir la mà d'obra necessària com a conseqüència de la crisi generada pel coronavirus.

La gelada de la darrera nit posa en alerta els productors de fruita dolça ponentins
comentaris