La Guàrdia Urbana deté in fraganti un menor com a autor dels incendis en contenidors

El noi va tornar a actuar la nit de dissabte a la Bordeta, on van cremar vuit contenidors i part d'un vehicle
L'alcaldessa accidental, Begoña  Iglesias, atenent els mitjans - Foto: Ajuntament de Lleida
photo_camera L'alcaldessa accidental, Begoña Iglesias, atenent els mitjans - Foto: Ajuntament de Lleida

La Guàrdia Urbana de Lleida va detenir un menor com a autor dels incendis provocats les darreres nits a la Bordeta i al carrer Príncep de Viana. La Policia Local el va atrapar in fraganti la matinada de diumenge, mentre provocava una nova sèrie d'incendis en aquest barri, on s'han cremat totalment vuit contenidors i part d'un vehicle. El detingut és veí de la Bordeta.

La Urbana i els Mossos d'Esquadra buscaven des de la nit de divendres una persona jove que circulava en patinet. Així es va desplaçar, presumptament, per provocar els cinc focs a la Bordeta i el de Príncep de Viana d'ahir. La matinada de diumenge, una patrulla d'agents que circulava amb un vehicle sense logotipar el va veure tirar un paper encès en un contenidor al carrer Hostal de la Bordeta, i després d'una breu persecució, el van agafar.

L'alcaldessa accidental Begoña Iglesias va valorar la ràpida actuació de la Guàrdia Urbana i va destacar el reforç de la vigilància que es va activar des de dissabte, per tal de poder localitzar i detenir el presumpte autor dels fets. Va lamentar, també, els danys causats. En els incendis de la nit de dissabte, una façana a la Bordeta va resultar afectada pel fum. 

Ampliació d'informació

L'alcaldessa accidental va comparèixer davant dels mitjans de comunicació ahir diumenge al migdia, a la caserna de la Guàrdia Urbana.

"La presència i el reforç policial era contundent i es notava la major presència de la Guàrdia Urbana, entre altres, amb un vehicle sense logotipar, i, també de Mossos d'Esquadra. Així mateix, cal agrair la col·laboració veïnal. La Guàrdia Urbana va rebre informacions de testimonis que van descriure el possible autor amb els mateixos trets físics que constaven de la nit anterior", va assenyalar Iglesias.

L'alcaldessa accidental ha explicat que, en el decurs de la persecució, un agent ha patit una lesió lleu, pel trencament del vidre de la porta que dona entrada a l'immoble on es volia amagar el detingut, a l'avinguda de Flix, on finalment es va produir la detenció.

La nit de dissabte, la Urbana va vigilar de manera especial l'illa de contenidors del c. Hostal de la Bordeta que es va salvar dels incendis de dissabte, en previsió que el piròman hi tornés a actuar. Va ser en aquest punt on la policia local el va descobrir in fraganti.  

La Guàrdia Urbana va redactar les diligències del cas, que traslladarà als Mossos d'Esquadra, cos que es farà càrrec de la investigació i a on es traslladarà al detingut.

Begoña Iglesias va agrair "enormement" la tasca de la Guàrdia Urbana, amb el suport dels Mossos d'Esquadra i la col·laboració ciutadana. "La seva intervenció ha estat rapidíssima, com també ho va ser ahir la gestió de la Paeria i de la concessionària del servei de neteja, Ilnet, per reposar els contenidors. És dur haver de patir incidents com aquests però la resposta de les institucions ha de ser ràpida".

L'alcaldessa accidental va explicar que el reforç de seguretat es mantindria aquest diumenge a la nit i va remarcar que el govern municipal té l'objectiu d'ampliar la dotació de la Guàrdia Urbana. "Lleida s'ha fet gran i la Policia Local necessita més potència. Però ens cal que als Mossos d'Esquadra se'ls doti, també, per cobrir els requeriments que hi ha a la ciutat. Cal recordar que la competència de seguretat ciutadana és dels Mossos d'Esquadra. Ara mateix, la Guàrdia Urbana està duent a terme moltíssimes tasques que, de vegades, no li corresponen. La ciutat està funcionant gràcies a la col·laboració dels dos cossos de seguretat, però, evidentment, necessitem més recursos".

Comentaris
Més a Societat