Guissona presenta la 13a convocatòria del premi de poesia Jordi Pàmias

Un poeta escrivint en un concurs ©fotografierende
photo_camera El termini de presentació de les obres aspirants finalitza el proper 10 de setembre - Foto: fotografierende (Pexels)

L’Ajuntament de Guissona obre per tretzè any consecutiu la convocatòria del Premi Jordi Pàmias, amb la qual es pretén retre homenatge al nostre il·lustre poeta local i una de les veus més importants de la poesia catalana actual.

El Premi Jordi Pàmias compta amb una dotació econòmica de 2.000 euros i hi poden aspirar totes aquelles obres de poesia originals i inèdites, escrites en llengua catalana per persones majors de 18 anys i amb una extensió de 300 a 450 versos. El termini de presentació de les obres aspirants finalitza el proper 10 de setembre.

En els darrers anys aquesta convocatòria compta amb una important participació, essent al voltant de quaranta els poemaris que s’hi presenten

Aquesta convocatòria compta amb un jurat de prestigi, format pels escriptors Albert Turull, Josep Borrell, Àngels Marzo, Gemma Casamajó i Eduard Batlle.

Jordi Pàmias

Nascut a Guissona el 1938, Jordi Pàmias va exercir durant trenta anys de professor de literatura a l'Insititut Màrius Torres de Lleida.

La seva obra poètica és construïda amb una gran varietat de fórmules expressives i concebuda des d'una visió depurada i estilitzada de les successives etapes de la vida i dels éssers humans. Ha sigut un dels descobridors de la tradició poètica de les terres de Ponent i ha fet de pont entre les antigues i les noves generacions de poetes lleidatans.

La qualitat i la constància de la seva escriptura l'han convertit en una de les veus més representatives de la seva generació, i en un referent per als nous autors. Tant és així que l'any 2002 va guanyar el premi Josep M. Llompart al millor llibre de l'any, pel recull de poemes Narcís i l'altre

L'any 1999 va rebre la Creu Sant Jordi de la Generalitat, el 2017 fou guardonat amb el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana i el 2018 va ser mereixedor del Premi Nacional de Cultura.

comentaris