'Haima per un Sàhara lliure' torna a desplegar-se a Lleida

Tingué lloc l'endemà que Algèria trenqui amb el Tractat de cooperació amb l'Estat espanyol

'Haima per un Sàhara Lliure'
photo_camera 'Haima per un Sàhara Lliure'

La 'Haima per un Sàhara Lliure' va tornar a desplegar-se, el passat 9 de juny, al campus universitari de Cappont, una iniciativa que pretén donar a conèixer la realitat dels campaments de persones refugiades sahrauís.

Vol conscienciar i respondre algunes preguntes sobre la situació actual dels milers de persones que viuen als campaments de refugiats del Sàhara, com és el seu dia a dia al desert després de tres dècades esperant un referèndum sobre el seu futur

L’acte ha estat organitzat per l’Associació d’Amics del Sàhara de les terres de Ponent (AASTP), l’Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida, la Coordinadora d’ONGd i aMS de Lleida i l’àrea de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Lleida.

Durant tot el dia ha estat muntada una Hayma típica Sàharaui i, a la tarda, s’ha fet un taller de henna i preparació de té, a càrrec de les famílies sahrauís que viuen a Lleida. També s’ha fet una taula rodona 'El Sàhara Occidental i el gir polític del Govern espanyol', a càrrec de Tesh Sidi, presidenta de l’Associació sahrauí de la Comunitat de Madrid; Oriol Puig, president de la mesa de coordinació Catalunya – Sàhara, i Eva Montoro, tècnica de la Unitat de Desenvolupament i Cooperació-UdL.

De 10 de maig al 10 de juny es pot visitar l’exposició 'Valenta. Sense les dones no hi ha resistència', on es mostra la dona sahrauí i la seva tasca imprescindible per a la resistència del poble sahrauí, al vestíbul de l’edifici polivalent del Campus de Cappont

Comentaris