Hi ha alguna relació entre el que mengem i la forma en què vestim?, ho expliquen Joan Santacana i Nayra Llonch

Joan Santacana i Nayra Llonch
photo_camera Joan Santacana i Nayra Llonch amb l'editor, Rafael Català

Joan Santacana i Nayra Llonch, doctors i professors de les universitats de Barcelona i Lleida, respectivament, i autors del llibre: Història del gust. Menjar i vestir al llarg del temps, van presentar aquest dimarts la seva recent obra, en un acte que va tenir lloc en el restaurant Ferreruela a Lleida, en el que els ca acompanyar, l'editor, Rafael Català.

Història del gust. Menjar i vestir al llarg del tempsJoan Santacana va assegurar que La història del gust és la Història del Món vista des de sota. Mentre que la doctora Nayra Llonch va afegir que La història del gust posa de manifest com accions tan aparentment banals i quotidianes com vestir-se i menjar defineixen les societats i amaguen un món de significats. Per a Català Dalmau, La Història del Gust escorcolla les raons de com hem menjat i hem vestit al llarg dels segles.

Els autors ens presenten com El Menjar i el vestir al llarg del temps, s'expliquen des de la història. Perquè tot és resultat del passat. Hi ha preguntes que sols es responen des de la història o l'antropologia: per què mengem més del que necessitem? Per quins motius ens deformem el cos? Per què les dones s'han preocupat més de la moda que els homes? Com és que la moda dels homes ha canviat tan poc en dos segles? Hi ha alguna relació entre el que mengem i la forma en què vestim?.

El pa amb tomàquet és l'aportació dels catalans al món? O són els Punks els primers a posar de moda els estrips a la roba o ja hi havia hagut qui ho havia fet abans?"

En definitiva 240 pàgines molt il·lustrades d'estudi i reflexió al voltant de com ha evolucionat el gust de la indumentària i la gastronomia al llarg del temps.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement