Iceta assumeix la cartera de Política Territorial després de la sortida d’Illa

El primer secretari del PSC prendrà el relleu de Carolina Darias, qui passa a ser ara responsable de Sanitat

Pla mitjà del president del grup PSC-Units, Miquel Iceta, intervenint a la sessió de control del ple del Parlament el 4 de març del 2020 (horitzontal)
photo_camera Iceta, intervenint a la sessió de control del ple del Parlament @ACN

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja és el nou ministre de Política Territorial i Funció Pública en substitució de Carolina Darias, que relleva Salvador Illa al capdavant del Ministeri de Sanitat. La Moncloa ha confirmat el canvi de peces puntual per la sortida d'Illa, que es dedicarà plenament ja la campanya per la presidència de la Generalitat que comença aquesta nit.

Iceta ocupa d'aquesta manera una responsabilitat que ja havia tingut l'actual presidenta del Congrés, Meritxell Batet, durant la primera etapa del mandat de Pedro Sánchez. El canvi de fitxes deixa novament en mans del PSC un ministeri que ha de ser clau a la segona volta de la legislatura en l'engranatge entre l'executiu espanyol i el govern que surti de les urnes del 14F.

El líder socialista ha promès el càrrec aquest matí davant el rei Felip VI a La Zarzuela i rebrà la cartera en mans de Darias al migdia.

Anteriorment, Iceta ja havia sonat com a ministre del govern de Sánchez i, més endavant, va veure frustrada l'operació per ser president del Senat. Ara té sobre la taula la reactivació de la mesa de diàleg, de la qual només se’n va celebrar una reunió el passat febrer.

Pla general de Salvador Illa prenent el relleu a Miquel Iceta en el faristol durant el primer acte de precampanya del PSC el 3 de gener de 2021 (Horitzontal)El primer secretari del PSC substitueix Carolina Darias, que hereta la cartera de Sanitat en plena pandèmia i amb dures crítiques de l'oposició a la gestió que n'ha fet Salvador Illa, especialment després que es donés a conèixer la seva candidatura a la presidència de la Generalitat. Serà Darias qui protagonitzarà la pròxima compareixença al Congrés dels Diputats, malgrat estava previst que fou Illa qui parlés davant els diputats.

Pedro Sánchez es decanta d'aquesta manera per una substitució d'un ministres evitant una remodelació del govern més àmplia en un moment de tensió amb el seu soci de coalició, Podem, que ja ha advertit que no està disposat a fer modificacions en la seva estructura ni en la quota de cadires al Consell de Ministres.

Comentaris
Més a Societat