17.09.2021 |
Territoris.cat

LA MICROALGA MÉS FAMOSA DEL MÓN, CATALOGADA COM UN SÚPER ALIMENT

Inauguren la primera planta de cultiu d’Espirulina fresca a Lleida

Instal·lacions d'Espirulina-Bio a Almenar
Instal·lacions d'Espirulina-Bio a Almenar
Inauguren la primera planta de cultiu d’Espirulina fresca a Lleida

El productor d'Almenar, Joan Solé ha estat l'impulsor del projecte Espirulina-Biola primera planta lleidatana dedicada al cultiu de l'espirulina fresca, la micro-alga més famosa del món, catalogada com un súper aliment, una activitat que es planteja com a alternativa a la producció d'aliments saludables.

Aquest diumenge, han visitat la planta d'Espirulina-Bio, d'Almenar, una representació de les administracions lleidatanes, i un nombrós públic, que ha pogut conèixer les característiques de la producció de l'alga microscòpica, i les seves qualitats alimentàries.

Visita de public i autoritats a les instal·lacions d'Espirulina-Bio a AlmenarEs tracta de la primera planta d'Espirulina fresca a Lleida, la segona de Catalunya i la quarta a Espanya, dedicada a produir aquest cianobacteri que s'utilitza en dietes per perdre pes i també per combatre la malnutrició. Després d'aconseguir els permisos necessaris per poder produir aquesta alga, ja s'han obtingut els primers resultats.

En 60 dies la granja experimental d'Espirulina fresca ha produït 40 qulos quei s'han venut a un preu de 210 euro sel quilo, la producció estimada per aquest any serà de 200 quilos en tan sols 200 m² de superfície productiva que s'estan comercialitzaran i distribuint a Catalunya amb la marca Espirulina-Bio.

Presentació de les Instal·lacions d'Espirulina-Bio a AlmenarJoan Solé, compagina la seva activitat impartint formació sobre el cultiu de l'espirulina tant per a professionals com per autoconsum, així com, organitza tallers de cuina per introduir aquesta alga en el consum de la dieta diària

Espirulina-Bio a més a més de produir la micro-alga també té un fort component d'investigació i desenvolupament. Tota la granja està pensada per respondre als dos objectius: produir i fer recerca al voltant de la producció d'aquest aliment

La primera quinzena del mes d'octubre acollirà dos cursos de formació organitzats per l'Associació Xarxa Espirulina que tindran per objectiu formar noves persones que vulguin dedicar-se professionalment al cultiu de la micro-alga, espirulina.

Gastronomia elaborada amb base d'Espirulina-Bio a AlmenarEn aquests cursos on assisteixen persones de tota la península Ibèrica i també de països com França i Itàlia es dóna a conèixer la producció d'espirulina artesana com una alternativa en el sector primari, per tal de produir un aliment saludable per les persones.

La micro-alga més cultivada al món amb prop de 90.000 tones l'any. Creix a la Terra des de fa 3.500 milions d'anys.

L'ONU la va catalogar l'any 1996 com un dels millors aliments pel futur de la humanitat, actualment contribueix a millorar la salut de les persones i el planeta

L'empresa Espirulina-Bio està vinculada al Cei Almenar que forma part de la Xarxa Cei que dinamitza GLOBALLEIDA.

Inauguren la primera planta de cultiu d’Espirulina fresca a Lleida
comentaris