13.06.2021 |

Les Infermeres de Lleida agraeixen el comportament i suport de la gent durant la pandèmia

Mercè Porté, presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida, durant l’entrega del Premi Alfons de Borja 2020, ja havia posat en valor aquesta actitud reconeixent que es tracta d’un “sacrifici del qual encara no hem pres consciència".

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida ha fet una crida urgent 
El COILL ha emès un vídeo comunicat d'agraïment en motiu del Dia Internacional de la Infermera.
Les Infermeres de Lleida agraeixen el comportament i suport de la gent durant la pandèmia

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) va iniciar els actes de celebració del Dia Internacional de la Infermera, el passat 6 de maig. La seva diada, que va arrencar amb la inauguració de l’escultura de la Florence Nightingale –’La dama de la làmpada, obra de Ponsarnal– que el Col·legi ha regalat a les terres de Lleida i que s’ubica en els jardins George Orwell de l’Hospital Universitari Santa Maria; era el preludi dels actes d’agraïment que l’entitat dedica a la ciutadania pel seu compromís i suport al col·lectiu durant la pandèmia de la Covid-19.

COILL-210506-Escultura01-1024x716L’escultura 'La Dama de la Làmpada' ret homenatge a les infermeres

És per això que aquest dimecres 12 de maig, dia oficial de la celebració, ha emès un vídeo comunicat dirigit a “la gent de les Terres de Lleida”, donant-los les gràcies pel seu comportament exemplar. Mercè Porté, presidenta del COILL, ja els havia adreçat unes paraules el 26 d’abril, durant l’entrega del Premi Alfons de Borja 2020 d’Alumni UdL als col·legis d’infermeres i infermers i de metges en representació dels sanitaris, quan va dir: “recordo la por d’aquells dies, però recordo encara més la frustració. Això no podia estar passant. Nosaltres, professionals de la salut, no teníem respostes ni alleujament per una població aterrida, que romania a casa sense qüestionar les nostres decisions, convençuda que deixar-nos fer i que pausar la seva vida era el que tenien a l’abast per ajudar-nos”.

 

Porté va posar en valor aquesta actitud reconeixent que es tracta d’un “sacrifici del qual encara no hem pres consciència. Ni dels beneficis que ens va atorgar com a sanitaris per centrar-nos en aquesta nova malaltia; ni de l’alt cost que els ha suposat i que ja comencem a detectar en les consultes d’Atenció Primària, dels hospitals, de les unitats especialitzades de crònics, dels serveis de salut mental i addiccions o de violència de gènere. Una situació que, com a societat, hem de revertir amb urgència”.

Les Infermeres de Lleida també fan menció en el seu vídeo comunicat de la importància de la col·laboració de la població per proveir-les d’equips de protecció individual (EPI), tant al col·lectiu com als usuaris i usuàries dels centres residencials i assistencials

El mateix dia 6 de maig a la tarda, durant la celebració institucional als Castell dels Templers de Gardeny, el COILL va celebrar l’acte Infermeres, voluntats i pandèmia en homenatge a les persones, entitats i empreses que van col·laborar amb el COILL en la lluita contra la Covid-19 i la campanya d'obtenció de material sanitari. La coordinadora de la campanya del material del COILL, Lourdes Terés, va dir que “les infermeres i infermers de Lleida ens sabrem refer de la por viscuda i recordarem, amb estima i gratitud, les bates de plàstic que vam vestir aquells dies i que ens enviàveu embolcallades en frases d’ànim”.

Infermeria: una veu per liderar i una visió de futur per l'atenció de salut

El Dia Internacional de la Infermera se celebra el 12 de maig per commemorar l’aniversari del naixement de Florence Nightingale. L’International Council of Nurses (ICN) ha triat enguany el lema Infermeria: Una veu per liderar – Una visió de futur per a l’atenció de salut, amb la voluntat de mostrar com la infermeria mira cap al futur i com la professió transformarà la pròxima etapa de l’atenció sanitària.

Les Infermeres de Lleida agraeixen el comportament i suport de la gent durant la pandèmia
comentaris