Ingressen a presó tres homes per tres detencions il·legals a la Segarra i a l'Urgell

Els agents van tenir coneixement dels fets arran d’una denúncia de dos joves que van ser incriminats en un robatori en el qual no van participar

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra
photo_camera Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació Segarra-Urgell i de la Unitat Territorial d’Investigació de la Regió Policial de Ponent van detenir cinc homes i una dona, de nacionalitat espanyola, amb edats compreses entre els 20 i els 67 anys, com a presumptes autors de tres delictes de detenció il·legal i per un delicte de lesions, i un home, de nacionalitat espanyola i de 19 anys, com a presumpte autor d’un robatori amb força.

Les primeres investigacions es van realitzar a partir de la denúncia d’uns fets que es remunten al 5 de novembre de 2015 quan un conegut de dos joves veïns de Tàrrega els va citar en una instal·lació esportiva de la localitat.  Un cop arribats al lloc els dos nois es van trobar amb un grup de sis persones que els van retenir contra la seva voluntat i els van fer pujar en dos turismes per conduir-los fins a una Masia propera a Cervera, on els van agredir  físicament. El fet que hauria motivat aquesta agressió tindria a veure amb un robatori a interior de domicili d’una caixa forta que contenia 100.000 euros i que pertanyia a dos dels detinguts.

Membres d’una família i del seu cercle d’amistats van retenir i agredir tres persones perquè confessessin ser els autors d’un robatori 

Els joves van negar qualsevol tipus de participació en els fets i, segons van manifestar als agents, les persones que els retenien van fer referència explícita a un home, presumptament l’autor del robatori. Després d’una hora retinguts a la casa de camp, els van tornar a traslladar a Tàrrega i els nois ho van posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra l'endemà

Els agents van esclarir que, amb anterioritat a aquests fets, quatre persones ja havien retingut i portat al presumpte autor del robatori a la mateixa masia. En aquella ocasió l’home va incriminar els dos veïns de Tàrrega com a autors dels fets, malgrat que es tractava d’una falsa informació. Per aquest motiu a aquest home se l’acusa de dos delictes de detenció il·legal per falsa incriminació.

Un dels retinguts havia sostret prèviament una caixa forta amb 100.000 euros propietat de dos dels agressors 

Després de descartar la participació en els fets dels dos veïns de Tàrrega, quatre dels detinguts van tornar a dur per la força al presumpte autor del robatori a la masia propera a Cervera. Després d’amenaçar-lo i agredir-lo d’una manera més contundent va acabar reconeixent que havia estat l’autor del robatori de la caixa forta que contenia els 100.000 euros. A més, va admetre haver-se comprat un turisme -que uns dies després va fer canviar de titular en benefici d’una de les persones que el retenia-, un quad i fins i tot va retornar 25.000 euros en efectiu als individus que l’havien portat al mas.

Així mateix, els investigadors van esbrinar que l’autor del robatori va rebentar la caixa forta amb el seu vehicle, passant-hi per sobre per obrir-la. Els danys que va ocasionar al seu vehicle lligat al fet que el va haver de dur a reparar posteriorment, va permetre constatar als agents que l’havia utilitzat per consumar el robatori.

Els detinguts van passar a disposició judicial i tres d’ells van ingressar a presó, mentre que els altres quatre van quedar en llibertat amb càrrecs.

Comentaris
Més a Societat