14.08.2022 |
Territoris.cat

ISIS estén la seva fosca ombra a Catalunya

barcelona1
#Totssombarcelona
ISIS estén la seva fosca ombra a Catalunya

En les últimes hores un fred glacial ha gelat el cor dels catalans i catalanes. La fosca ombra de l'Estat Islàmic, de l'extremista més abominable, s'ha projectat en diversos punts de la nostra geografia, aturant, com un malson, el calorós dijous 17 d'agost.

Va ser ahir a la tarda, al voltant de les 17 h, quan una furgoneta va recórrer prop de 600 metres pel centre de la concorreguda Rambla de Barcelona, atropellant tothom a qui trobava al seu pas. Com és lògic per les dates en què ens trobem, la via estava plena de turistes atrets per una de les metròpolis europees més pintoresques i cosmopolites.

El vehicle s'aturà just al final de tan emblemàtica arteria, al Mosaic de l'artista Joan Miró, i el conductor aconseguí fugir de les autoritats. 

Barcelona patia (i encara no ho assimilem del tot) un atemptat terrorista, un atac que posteriorment reivindicà el mal anomenat Estat Islàmic contra els valors de solidaritat, justícia, llibertat i pau que la representa com a ciutat europea i occidental.

D'aquest terrible succés en resultaren tretze persones mortes de vint-i-quatre nacionalitats (la majoria francesos). A més de quinze ferides en estat greu, vint-i-tres en una situació menys alarmant i quaranta-dos en estat lleu.

La tensió que es va viure al centre de capital, i arreu del país, és un fet innegable, així com els sentiments a flor de pell que encara es desperten a poc més de disset hores dels fets: por, ràbia, incredibilitat, pànic, tristesa, impotència.

Els Mossos d'Esquadra estudien la hipòtesi que, amb l'atemptat de Barcelona, s'hi relacioni l'explosió produïda per diverses bombones de butà que tingué lloc el passat dimecres a Alcanar. Segons sembla, aquesta explosió hauria precipitat la intenció d'atacar de la cèl·lula terrorista que actuà a Barcelona.

La violència, malauradament, s'estengué fora de Barcelona. Aquesta matinada, cinc terroristes més han tractat de sembrar el pànic al Passeig Nàutic a la costanera vila de Cambrils. Aquests, que suposadament portaven cinturons explosius, han estat abatuts pels agents de Mossos d'Esquadra. D'aquest succés, han resultat sis persones ferides, una de les quals en estat crític.

Arrel d'aquesta onada terrorista s'han produït, al llarg d'aquest matí, dos detencions a Ripoll i una tercera a Alcanar relacionades amb l'atemptat de Barcelona i l'intent d'atemptat de Cambrils.

Com a símbol de rebuig a la violència i el terrorisme, en moltes ciutats i pobles del país s'ha convocat avui a la ciutadania, a les 12 h, per fer uns minuts de silenci. Tanmateix, el President Puigdemont decreta tres dies de dol oficial a Catalunya.

Tanmateix, es recorda que tota informació que es pugui tenir respecte als incidents ocorreguts a les Rambles i Cambrils, es comuniquin immediatament als Mossos d'Esquadra

Des de Territoris.cat volem expressar el nostre condol als familiars de les víctimes i a tots els afectats, i donar les gràcies a labor admirable que està desenvolupant les forces de l'ordre i els serveis d'emergències catalans. També a la ciutadania, que ha fet una vegada més mostra de la seva solidaritat, amb accions com la donació massiva de sang.

Catalunya és terra de pau i convivència, i no hi haurà terrorisme que ho canviï. #Totssombarcelona

ISIS estén la seva fosca ombra a Catalunya
Entering on the requested page Skip advertisement