Les joventuts d'ERC acusen el conseller d'exercir un "lideratge erràtic, contradictori i incomprensible"

Les JERC retiren el suport polític a Buch pels "intolerables abusos" policials

Càrregues de la Policia a Lleida
photo_camera Càrregues de la Policia a Lleida

Les JERC retiren el suport polític al conseller d'Interior, Miquel Buch, pels interiors abusos dels Mossos d'Esquadra en les protestes com a resposta a la sentència del procés. En un comunicat, les joventuts d'ERC lamenten que en les darreres setmanes han anat en augment el cúmul de despropòsits del departament d'Interior. Consideren que el conseller Buch ha exercit un lideratge erràtic, contradictori i incomprensible des de l'inici. En aquest context, lamenten els incompliments reiterats dels protocols i lleis aprovades al Parlament i posa com a exemple l'ús indiscriminat del FOAM.

Les JERC exigeixen la retirada dels cossos de seguretat de l'Estat de Catalunya i la depuració de responsabilitats per la violència que consideren que han provocat. Així mateix, reclamen que s'acabi tota amenaça per part del govern espanyol contra l'independentisme i contra les institucions catalanes.

Les joventuts d'ERC defensen que entre els mínims d'actuació proporcional i democràtica dels Mossos hi ha d'haver, entre d'altres, la correcta identificació dels agents antiavalots; l’acabament immediat de les detencions preventives i investigacions penals o policials d’ofici contra manifestants i la depuració de les pràctiques contràries als protocols pel que fa a càrregues i dispersions.

Comentaris