Joaquim Nadal i Meritxell Serret, entre els 7 nous consellers del Govern

L’actual portaveu d’ERC al Parlament i també exconsellera Meritxell Serret assumirà la cartera d’Acció Exterior i Govern Obert, i Joaquim Nadal dirigirà el Departament de Recerca i Universitats 
Arxiu, Meritxell Serret a la Fira de l'Oli de les Borges ©JosepAPérez
photo_camera Arxiu, Meritxell Serret a la Fira de l'Oli de les Borges ©JosepAPérez

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest diumenge que incorpora al Govern en substitució dels consellers de Junts, a Carles Campuzano (ex de CDC) a Drets Socials; Joaquim Nadal (ex del PSC) a Investigació i Universitats; Gemma Ubasart (ex de Podem) a Justícia, Drets i Memòria; Manel Balcells a Salut; Natàlia Mas a Economia i Hisenda; Meritxell Serret a Acció Exterior; i Juli Fernández a Territori.

Joaquim Nadal, va arribar a ser candidat del PSC a la presidència de la Generalitat el 1995 i va ser conseller en els dos tripartits entre 2003 i 2010, primer de Política Territorial i després de Presidència. Nadal dirigirà el Departament de Recerca i Universitats.

Campuzano va ser diputat de CiU en el Parlament entre 1992 i 1995 i en el Congrés entre 1996 i 2019, en l’última legislatura pel PDeCAT, en el qual va militar entre 2016 i 2020. Campuzano s’incorporarà a l’executiu com a conseller de Drets Socials, cartera que ocupava Violant Cervera.

Rafel i Joaquim Nadal a Torregrossa, presentant la seva obra literària ©JosepAPérez
Rafel i Joaquim Nadal a Torregrossa, presentant la seva obra literària ©JosepAPérez

La lleidatana Meritxell Serret torna al Govern després d’haver dirigit la conselleria d’Agricultura entre gener de 2016 i octubre de 2017. Com a consequència de la fallida declaració d’independència va optar per anar-se'n a Brussel·les, on va dirigir la delegació de la Generalitat. L’actual portaveu d’ERC al Parlament i també exconsellera Meritxell Serret assumirà la cartera d’Acció Exterior i Govern Obert.

La remodelació –que beu de persones d’ERC, però també de l’òrbita del PSC, dels comuns i de la desapareguda CDC– és fruit de la decisió de la militància de Junts, que en una consulta interna va apostar per abandonar el Govern. Té lloc poc més d’una setmana després que Aragonès destituís Jordi Puigneró com a vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori per pèrdua de confiança. Està previst que els nous consellers prenguin possessió dimarts al matí després que demà dilluns el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) en publiqui el nomenament.  

comentaris