Jordà exigeix a la CHE que "s'aparti" si "no està disposada a gestionar una situació de sequera extrema"

Interpel·lada per Junts sobre la gestió de l'aigua al regadiu, Jordà ha afirmat que el Govern ja està actuant d'ofici per avaluar l'impacte en els conreus afectats pel tancament del Canal d'Urgell

La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, durant el debat al Parlament sobre la tramitació per lectura única de la proposició de llei de Junts sobre la sequera.

Data de publicació: dimarts 02 de maig del 2023, 15:59

Localització: Barcelona

Autor: Mariona Puig
photo_camera La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, durant el debat al Parlament sobre la tramitació per lectura única de la proposició de llei de Junts sobre la sequera - Foto. Mariona Puig

La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha exigit a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que "s'aparti" si "no està disposada a gestionar una situació de sequera extrema". Jordà ha recriminat tant a la CHE com al govern espanyol la "resposta extremadament nul·la" davant la sequera a Catalunya. Interpel·lada per Junts sobre la gestió de l'aigua al regadiu, Jordà ha afirmat que el Govern ja estan actuant "d'ofici" per avaluar "l'impacte en els conreus" afectats pel tancament del Canal d'Urgell.

Segons la consellera, l'octubre del 2022 van alertar la CHE sobre la sequera i la seva resposta va ser: "No us preocupeu, Déu proveirà!"

"Està molt bé si Déu proveeix, la Moreneta i el que faci falta, però d'això no podem viure", ha lamentat Jordà, tot reclamant que la seva opinió "es tingui en compte". 

La ministra per a la Transició Ecològica del govern espanyol, Teresa Ribera, va tancar la porta a qualsevol possibilitat que el Govern participi en les decisions de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) sobre les conques que té a Catalunya argumentant que el canvi en l'estructura competencial seria "dubtosament defensable amb la Constitució".

La consellera d'Acció Climàtica ha qüestionat aquesta afirmació i ha reiterat que el Govern vol "tota la responsabilitat". Amb tot, Jordà tenia previst reunir-se aquest dimecres amb el ministre d'Agricultura, Luis Planas, i el 22 de maig amb la vicepresidenta Ribera.

comentaris