José Crespín afirma que els pressupostos generals de l'Estat beneficien Lleida

José Crespín s'ha referit a la principal partida d'inversió prevista que corresponen a pensions que preveuen un increment del 0,9% en les pensions contributives de 99.404 lleidatans i un increment del 1,8% en les pensiones no contributives de 3.557 ciutadans de la demarcació de Lleida
El subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Crespín
photo_camera El subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Crespín

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, va defensar divendres que el projecte de pressupostos generals de l'Estat (PGE) per al 2021 són els pressupostos que necessita Lleida, el Pirineu i l'Aran per a la reconstrucció després de la pandèmia. Així mateix, va dir que les mesures que incorporen representen un benefici directe per a cinc de cada del ciutadans de la demarcació. Crespín va assenyalar que els PGE 2021 tenen com a objectiu la necessitat de protegir al màxim els ciutadans, enfortir l'Estat del Benestar, garantir uns serveis públics de qualitat i reforçar l'escut de protecció que pot oferir l'Estat, especialment a aquells que pateixen més els efectes socials i econòmics derivants de la crisis sanitària.

Crespín posa en relleu que els PGE per al 2021 centren les inversions en les persones per reforçar l'escut de protecció de la ciutadania

President Sánchez i vicepresident Iglésias presenten el PGESegons el subdelegat del govern espanyol a Lleida, el projecte de pressupostos preveu una inversió social sense precedents per avançar sense deixar a ningú enrere. La inversió social prevista és de 239.765 milions d'euros en el conjunt de l'Estat, xifra que significa un increment del 10,3%, segons ha destacat.

Garantir el poder adquisitiu d'amplis col·lectius

José Crespín s'ha referit a la principal partida d'inversió prevista que corresponen a pensions que preveuen un increment del 0,9% en les pensions contributives de 99.404 lleidatans i un increment del 1,8% en les pensiones no contributives de 3.557 ciutadans de la demarcació de Lleida. D'aquesta manera la revaloració de les pensions beneficiaran a prop de 103.000 lleidatans.

Una inversió altament necessària per continuar dignificant les pensions de milers de ciutadans

Els PGE també preveuen un increment del 0,9% del sou dels empleats públics de totes les administracions públiques de Lleida. Això representa una pujada que beneficiarà a un total de 24.658 persones. Un increment que és reflex de la voluntat de reconèixer l'esforç de l'ampli col·lectiu d'empleats públics durant la pandèmia, ha dit Crespín. D'aquesta manera, els PGE fan possible el manteniment del poder adquisitiu de 3 de cada 10 ciutadans de Lleida, Pirineu i Aran, ha afegit el subdelegat.

Protesta de jubilats a LLeida @LleidaDiari

Consolidar un "escut de protecció" per a la ciutadania

Els PGE incrementen en un 46% la partida d'ajuts a la Dependència de la qual se'n beneficiaran més de 12.000 lleidatans que actualment reben una prestació per dependència i que permetrà incrementar el nombre de persones beneficiaries d'aquestes ajudes.

La partida per a polítiques d'ocupació s'incrementa en 4.191 milions d'euros, un 29,5% més, per fixar un coixí de protecció social i econòmica per a milers de famílies que pateixen les conseqüències de la crisi i la manca d'ocupació. Un total de 22.249 lleidatans van perceben el mes de setembre una prestació contributiva a través del SEPE amb una nòmina mensual de 12,6 milions d'euros. D'aquest, el 37% corresponen a prestacions extraordinàries per ERTO que acumulen una nòmina des de l'inici de la pandèmia de 71 milions d'euros.

Es consolida l'Ingrés Mínim Vital, la prestació que té per objectiu prevenir el risc de pobresa i d'exclusió social de persones o famílies que no disposen de recursos econòmics bàsics per cobrir les seves necessitats

Amb aquests pressupostos, 20.000 lleidatans de 6.800 unitats familiars podran continuar disposant de la eina de l'Ingrés Mínim Vital per generar oportunitats d'inclusió social i laboral, ha assenyalat.

D'altra banda, el 18% d'infants de la demarcació de Lleida viu en una situació de pobresa infantil. Per això, el projecte de pressupostos de l'Estat per al 2021 incrementen en un 59% els recursos per lluitar contra la pobresa infantil, una mesura destinada a garantir una cobertura per a més de 3.800 infants de la demarcació, segons el subdelegat. Els pressupostos preveuen també una ampliació de 12 a 16 setmanes del permís de maternitat i paternitat on gairebé 3.656 famílies de Lleida es beneficiaran d'aquest increment, ha recordat José Crespín.

Protestes Mir

"Enfortir" l'estat del benestar

El subdelegat del govern espanyol a Lleida ha ressaltat també que el projecte de pressupostos per al 2021 també preveu una inversió sense precedents en educació per consolidar una educació pública, de màxima qualitat i que ofereixi igualtat d'oportunitats i d'accés a tota la població. En aquest sentit, ha explicat que

Les beques assoleixen un màxim històric amb una inversió de 2.090 milions d'euros que permetran universalitzar i garantir la igualtat d'oportunitats per accedir a l'educació dels estudiants lleidatans, incrementant la xifra dels 5.000 estudiants de la demarcació que actualment gaudeixen d'una beca d'estudis

Crespín ha exposat que una altra de les partides importants del projecte de pressupostos és la referida a política sanitària amb una inversió que arriba als 7.330 milions d'euros, i representa un increment del 75%, així com la inversió prevista per a la compra de vacunes per lluitar contra la pandèmia de la COVID-19.

En el conjunt de Catalunya, la inversió prevista en els pressupostos generals de l'Estat per al 2021 suma 23.819,28 milions d'euros, un 18,1% del total comptes destinats al conjunt de l'Estat.

Comentaris