José Manuel Porcel, director mèdic de l’Arnau de Vilanova, elegit Màster de l’American College of Physicians

L'elecció com a Màster reconeix persones que han demostrat una gran contribució a la pràctica de la medicina o la investigació mèdica, a més d'una implicació intensa a les tasques de l'ACP
José Manuel Porcel ha estat elegit Màster de l'American College of Physicians (MACP) a Boston - Foto: Cedida
photo_camera José Manuel Porcel ha estat elegit Màster de l'American College of Physicians (MACP) a Boston - Foto: Cedida

José Manuel Porcel, cap del Servei de Medicina Interna i director mèdic de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, així com professor titular de la Universitat de Lleida (UdL) i investigador de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida), ha estat elegit Màster de l'American College of Physicians (MACP) a Boston, coincidint amb el congrés anual d'aquesta organització mèdica celebrat els dies 18 a 20 d'abril del 2024.

El títol de Màster és el més alt que es pot assolir a l'American College of Physicians (ACP), l'organització mèdica més gran dels Estats Units, que actualment té 161.000 membres. Els nous Màsters són un grup reduït de Fellows (categoria que va assolir José Manuel Porcel l'any 2000) nominats de forma anònima per almenys quatre Màsters i finalment seleccionats per diferents comitès de l'ACP.

L'elecció com a Màster reconeix persones que han demostrat una gran contribució a la pràctica de la medicina o la investigació mèdica, a més d'una implicació intensa a les tasques de l'ACP. Porcel, que també és l'actual vicepresident segon de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI), és l'únic espanyol que ha obtingut aquest títol en els seus més de 100 anys d'història.

Comentaris