Junts i Impulsem volen la presidència de la Diputació de Lleida

Eloi Bergós de Junts reconeix que han iniciat contactes amb republicans i socialistes per explorar possibles pactes
Els responsables de la coalició entre Junts i Impulsem a Lleida - Foto: Oriol Bosch
photo_camera Els responsables de la coalició entre Junts i Impulsem a Lleida - Foto: Oriol Bosch

Després d'haver aconseguit 10 diputats i ser la força majoritària Junts i Impulsem es postulen per presidir la Diputació. A l'espera de la confirmació definitiva que arribarà divendres i després de la confusió generada per la pàgina del Ministeri de l'Interior que atorgava la victòria a la corporació a ERC, els republicans serien la segona força amb 8 diputats, seguits del PSC amb 4, el PP amb 2 i un de Pacte Local. El president de Junts a Lleida, Eloi Bergós, ha reconegut que ja hi ha hagut els primers contactes amb republicans i socialistes per explorar possibles pactes. La coalició nascuda per les municipals a la demarcació de Lleida, no descarta ara repetir una fórmula que consideren "exitosa" de cara a les generals del 23-J.

El secretari general d'Impulsem Lleida, Manel Solé, ha destacat que les eleccions "han anat molt bé" a la coalició municipal i també que hi ha hagut molt bona "sintonia" entre els dos partits. Impulsem Lleida va néixer fa uns mesos i a finals de 2022 van decidir fer l'aposta d'ajuntar-se amb Junts per anar a les municipals. Ja havien compartit projecte antigament perquè molts dels seus membres eren alcaldes de l'antiga convergència.

L'èxit de diumenge, asseguren que els ha permès "donar la volta" a la Diputació de Lleida i augmentar fins a 10 els diputats a la cambra. Aquesta xifra, ha dit Solé, que els dona força per poder governar la institució, ja que han guanyat a 5 de les 7 comarques de la vegueria de Ponent, tenint en compte que s'hi inclou el Solsonès.

Per tot plegat, consideren que la coalició ha permès guanyar en nombre de regidors i de vots de manera que se situen com a primera força a la demarcació de Lleida per encapçalar les seves institucions. En aquest sentit, Eloi Bergós ha assegurat que ja han començat els primers contactes amb ERC i el PSC per explorar possibles pactes per a un govern a la institució.

Aquest acord, de moment, deixaria de banda l'únic diputat que ha aconseguit Pacte Local, del PDeCat, ja que consideren que no seria necessari

Comentaris