Junts i Impulsem volen la presidència de la Diputació de Lleida

Eloi Bergós de Junts reconeix que han iniciat contactes amb republicans i socialistes per explorar possibles pactes
Els responsables de la coalició entre Junts i Impulsem a Lleida - Foto: Oriol Bosch
photo_camera Els responsables de la coalició entre Junts i Impulsem a Lleida - Foto: Oriol Bosch

Després d'haver aconseguit 10 diputats i ser la força majoritària Junts i Impulsem es postulen per presidir la Diputació. A l'espera de la confirmació definitiva que arribarà divendres i després de la confusió generada per la pàgina del Ministeri de l'Interior que atorgava la victòria a la corporació a ERC, els republicans serien la segona força amb 8 diputats, seguits del PSC amb 4, el PP amb 2 i un de Pacte Local. El president de Junts a Lleida, Eloi Bergós, ha reconegut que ja hi ha hagut els primers contactes amb republicans i socialistes per explorar possibles pactes. La coalició nascuda per les municipals a la demarcació de Lleida, no descarta ara repetir una fórmula que consideren "exitosa" de cara a les generals del 23-J.

El secretari general d'Impulsem Lleida, Manel Solé, ha destacat que les eleccions "han anat molt bé" a la coalició municipal i també que hi ha hagut molt bona "sintonia" entre els dos partits. Impulsem Lleida va néixer fa uns mesos i a finals de 2022 van decidir fer l'aposta d'ajuntar-se amb Junts per anar a les municipals. Ja havien compartit projecte antigament perquè molts dels seus membres eren alcaldes de l'antiga convergència.

L'èxit de diumenge, asseguren que els ha permès "donar la volta" a la Diputació de Lleida i augmentar fins a 10 els diputats a la cambra. Aquesta xifra, ha dit Solé, que els dona força per poder governar la institució, ja que han guanyat a 5 de les 7 comarques de la vegueria de Ponent, tenint en compte que s'hi inclou el Solsonès.

Per tot plegat, consideren que la coalició ha permès guanyar en nombre de regidors i de vots de manera que se situen com a primera força a la demarcació de Lleida per encapçalar les seves institucions. En aquest sentit, Eloi Bergós ha assegurat que ja han començat els primers contactes amb ERC i el PSC per explorar possibles pactes per a un govern a la institució.

Aquest acord, de moment, deixaria de banda l'únic diputat que ha aconseguit Pacte Local, del PDeCat, ja que consideren que no seria necessari

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement