Junts vetllarà perquè el Govern compleixi els objectius de l’Agenda Rural de Catalunya

Anna Feliu: “Hem de dotar de recursos i eines als municipis de l’entorn rural per a garantir que tindran els mateixos drets que a qualsevol altre indret del país”
photo_camera La diputada de Junts per Catalunya i alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu en la sessió celebrada aquest dimecres 17 d'octubre- Foto: Premsa JuntsXCat

Junts per Catalunya ha votat a favor de la creació de la Comissió de seguiment de l’Agenda Rural de Catalunya, juntament amb els grups d’Esquerra, PSC i la CUP. Una comissió que servirà per fer un seguiment del compliment dels objectius de l’Agenda Rural a Catalunya.

La diputada de Junts per Catalunya i alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, ha defensat que aquesta comissió és per donar resposta als reptes als quals s’enfronta el món rural. En aquest sentit, ha defensat la importància del món rural a Catalunya i la necessitat d’escoltar i donar resposta a les seves necessitats i reclamacions.

Els pagesos i ramaders són el motor del país. Ens proporcionen aliments, ordenen el territori i fan la necessària gestió forestal. Hi han de ser presents i els hem d’escoltar” ha dit Feliu.

Per Feliu, s’han de donar “mecanismes als ajuntaments del món rural”, com l'Estatut dels Municipis Rurals i la Llei de Governs i Finances Locals, per poder oferir “recursos i eines als veïns dels nostres pobles i garantir que tindran els mateixos drets que a qualsevol altre indret del país”.

En definitiva, per Feliu, “des de Junts per Catalunya vetllarem per al bon desenvolupament d’aquesta Agenda Rural, perquè només si aconseguim aquesta igualtat d’oportunitats arreu del país, podrem lluitar contra el despoblament”.

La Comissió de Seguiment de l’Agenda Rural de Catalunya al Parlament estarà integrada per representants de tots els grups
parlamentaris i tindrà encarregada la funció de seguiment i orientació de les actuacions del Govern amb relació al desenvolupament de l’Agenda Rural.

Agenda Rural
La compareixença va comptar amb una representació de la quarantena d’entitats i representants de la societat civil que impulsen aquesta iniciativa

Ho ha fet en la sessió de la Comissió d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural del Parlament de Catalunya celebrada el 17 d’octubre i que va comptar amb la compareixença d’una representació de la quarantena d’entitats i representants de la societat civil que impulsen aquesta iniciativa.

Comentaris