L’Associació contra el càncer a Lleida i l’HUAV han iniciat la nova iniciativa “Caminem Juntes”

Els objectius d'aquesta iniciativa és empoderar les pacients de la seva autocura, fomentar els hàbits de vida saludables, promocionar l'activitat física i crear una xarxa de suport

Projecte Caminem juntes- Assoc. Contra el Càncer de Lleida
photo_camera La Dra. Calvo i el seu equip conjuntament amb l'Associació contra el càncer a Lleida impulsen el projecte 'Caminem Juntes' - Foto: ACC Lleida

El dijous 18 de gener, l'equip de fisioteràpia de l'Associació contra el càncer a Lleida, juntament amb l'equip de la Dra. Calvo Cap de secció de Ginecología de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, han iniciat el nou projecte Caminem Juntes, adreçat a dones que han patit càncer d'endometri.

La Dra. Calvo explica que el càncer d'endometri, s'ha vist incrementat durant els últims anys a causa de l'obesitat femenina, la vida sedentària i l'augment de l'esperança de vida. El 40% dels casos d'aquesta malaltia, es troben en dones que tenen a partir de seixanta-cinc anys.

Els objectius d'aquesta iniciativa és empoderar les pacients de la seva autocura, fomentar els hàbits de vida saludables, promocionar l'activitat física i crear una xarxa de suport, entre d'altres.

El projecte Caminem Juntes, es realitzarà a la Seu Provincial de l'Associació contra el càncer a Lleida, durant els mesos de gener i febrer, on les sessions les impartirà l'equip de fisioteràpia l'Associació contra el càncer.

La Cristina Fondevila, coordinadora de fisioteràpia de l'Associació contra el càncer a Lleida afegeix que les sessions tractaran envers què és el càncer d'endometri i les seves causes, i les seqüeles que puguin quedar, amb la missió d'ajudar a les pacients perquè afegeixin nous hàbits de vida saludables; com l'alimentació; entre d'altres, a més d'adquirir coneixements relacionats amb l'exercici físic, amb l'objectiu de què les pacients puguin fer-ho als seus domicilis. L'activitat serà gratuïta, com totes les activitats que ofereix l'Associació per a pacients i familiars que es troben en procés oncològic.

Caminem Juntes

Comentaris