L'Espai Macià de les Borges rep noves amenaces i instal·la càmeres de seguretat

Missiva amb noves amenaces i insults cap a l’equipament i els seus gestors, després de l'atac perpetrat la setmana passada per dos desconeguts amb la cara tapada

L'estat en què ha quedat l'Espai Macià desprès de l'atac
photo_camera Estat en què va quedar l'Espai Macià després de l'atac de la setmana passada

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat aquest dimarts la instal·lació de quatre càmeres de videovigilància d’alta resolució, per tal d’augmentar la seguretat de l’equipament Espai Macià.

La decisió ve motivada arran de l’atac que va patir aquest espai, dedicat a la memòria de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, el dimecres de la setmana passada, perpetrat per dos desconeguts amb la cara tapada que van amenaçar de mort, colpejar i insultar el responsable de l’equipament, a més de causar diverses destrosses i desordre a l’interior. A més a més, aquest mateix matí s’han ampliat les denúncies per aquests fets que ja es van interposar davant dels Mossos d’Esquadra el mateix dimecres, amb una de nova, ja que el correu electrònic de l’Espai Macià ha rebut una missiva amb noves amenaces i insults cap a l’equipament i els seus gestors.

L'Ajuntament ha rebut centenars de missatges de condemna per l'agressió i amb mostres de suport als treballadors i responsables públics

Les quatre càmeres estaran operatives en molt pocs dies i cobriran els diferents angles i punts d’accés a la plaça on hi ha ubicat l’edifici cultural, disposant de les darreres novetats tecnològiques com visió nocturna, accés remot, sistema d’alerta al mòbil i al correu electrònic, alerta de moviment, connexió amb la policia i enregistrament continuat de 24 hores.

La regidora de Governació i Seguretat Ciutadana, Núria Palau, ha volgut agrair els centenars de missatges de condemna per l’agressió patida i les mostres de suport als treballadors i responsables públics afectats. Palau ha destacat que no descarten “instal·lar altres mesures complementàries per tal de preservar la integritat física de l’equip humà que gestiona l’Espai Macià, i la seguretat de les instal·lacions i el patrimoni històric que acullen”.

Comentaris
Més a Societat