L’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida celebra 100 anys d'història

Ho fa un programa d'actes que finalitzaran el maig del 2023

Presentació dels actes del centenari de l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida.
photo_camera Presentació dels actes del centenari de l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida.

L'any 1922 es van iniciar els treballs de construcció de l’actual Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, una obra dels arquitectes Joaquim Porqueres i Jaume Mestre. Un projecte que es consolidava adaptant-se a les transformacions i avenços mèdics de l’època.

Cents anys després, aquest centre universitari i investigador d'avantguarda celebrarà el seu servei amb un conjunt d’actes que finalitzaran el maig del 2023.

Des d'actes de difusió adreçats a la ciutadania i als professionals, com l’edició d’un llibre commemoratiu, la producció d’un documental, jornades científiques i actes de celebració, entre altres

Destaca l'habilitació d'un lloc web específic, on es recollirà tota l’actualitat relacionada amb la celebració del centenari i l’activitat de la institució i s’hi podrà consultar material documental històric; l'obertura de xarxes socials pròpies i un canal de pòdcast amb entrevistes a professionals i persones vinculades al centre hospitalari.

Un logotip commemoratiu estarà present en l’activitat del centre durant tot l’any, així com l’eslògan '100 anys al vostre costat'.

La celebració del centenari és una oportunitat per obrir les portes d’una de les institucions més emblemàtiques de la societat lleidatana. Resseguir la seva memòria permetrà conèixer i entendre la mateixa història de la ciutat i del país. I sobretot, vol ser un homenatge a tots els equips de professionals que són i han estat cabdals al llarg de tota la trajectòria de la institució.

Des de l’any 1992, Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) gestiona l’Hospital Universitari Santa Maria, així com també l'Hospital Comarcal del Pallars de Tremp, la Residència i Centre de Dia Lleida-Balàfia i la Residència i Centre de Dia Balàfia II

comentaris