L’IRBLleida un assaig clínic que millora la recuperació dels pacients amb insuficiència cardíaca

José Luis Morales Rull, facultatiu especialista de Medicina Interna de l'HUAV i investigador de l'IRBLleida, és un dels coordinadors de l'estudi en què han participat 26 hospitals

Equip assaig Clorotic. Fotografia: ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris.
photo_camera Equip assaig Clorotic. Fotografia: ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris.

Investigadors del Grup de Treball d’Insuficiència Cardíaca i Fibril·lació Auricular de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI) han presentat un assaig clínic sobre una combinació de diürètics que millora la recuperació dels pacients amb insuficiència cardíaca.

Aquesta investigació ha estat coordinada per José Luis Morales Rull, facultatiu especialista del servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida), que ha explorat una àrea de la insuficiència cardíaca que fins ara es trobava òrfena d’evidència científica

Amb el nom 'Clorotic', l’assaig s’ha centrat en l’estudi d’una nova teràpia amb diürètics per alleujar l’acumulació de líquids en els pacients ingressats amb insuficiència cardíaca crònica.

Fins a l’aparició d’aquest assaig, les recomanacions es basaven en consensos d’experts i ara s’ha demostrat l’eficàcia de la combinació de diürètics per combatre la congestió.

Amb una millor combinació de fàrmacs diürètics, el pacient perd pes gràcies a la pèrdua de líquids, millora abans i podria reduir l’estada hospitalària”, explica Morales.

En aquest assaig clínic multicèntric, que s’ha presentat durant el Congrés Europeu d’Insuficiència Cardíaca, han participat un total de 26 hospitals i ha estat coordinat des de l’IRBLleida, mentre que STC Farma s’ha encarregat de la coordinació tècnica i el monitoratge. 

comentaris