Sport for the world promou valors socials utilitzant l’esport com a fil conductor

Infants de l'escola on els integrants d' SFTW van organitzar el projecte Mudita
photo_camera Infants de l'escola on els integrants d' SFTW van organitzar el projecte Mudita

Lluitar per aconseguir un canvi efectiu en la societat utilitzant l’esport com a motor principal de canvi

Sota aquesta premissa el mollerussenc  Carles Manrique i tres companys més van posar en marxa Sport for the World, una organització que treballa per afrontar responsabilitats globals i millorar la qualitat de vida de les persones que es troben en situacions desafavorides.  

Després de gairebé quatre anys de trajectòria Sport4theworld té presència a cinc països diferents: Indonèsia, Myanmar, Índia, Nepal i Marroc. Al darrere, un equip de joves majoritàriament lleidatans format per 13 treballadors/es voluntaris/es s’esforça per oferir una àmplia gamma d’iniciatives, opcions de voluntariat a l'estranger, amb més de 18 voluntariats realitzats a l'Índia i Nepal, i projectes socials. Entre aquests, destaca Bàsquet per Katmandú, on entrenadors de bàsquet voluntaris portaran a terme diferents activitats esportives amb joves d’entre 8 i 16 anys o Mudita, on des d’una escola es porten a terme activitats d’educació no formal que generin un impacte dins i fora de la comunitat. 

Participant del campus que va organitzar SFTW a Goa, IndiaIgnasi Querol, un dels voluntaris de l’entitat i també veí de Mollerussa explica que tot i el nom de l'organització, l'esport no és el factor més important de l'experiència, sinó que és una excusa per fomentar l'intercanvi cultural i donar una opció diferent a nens i nenes que abans no la tenien. A més, tot i que no considerem l'esport com una necessitat vital, ens pot aportar molts valors importants a la vida com ara el sacrifici, el respecte mutu o el treball en equip. 

Ara, per sostenir aquests projectes, l’entitat ha iniciat una campanya de crowdfunding que els permeti assolir 7.000 euros, la contribució econòmica necessària per seguir treballant en la mateixa línia.  

Comentaris