06.12.2021 |
Territoris.cat

L'ACA desaconsella la celebració del festival Doctor Music a Escalarre

Edicions anteriors del Doctor Music Festival a Escalarre
Edicions anteriors del Doctor Music Festival a Escalarre
L'ACA desaconsella la celebració del festival Doctor Music a Escalarre

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha presentat una proposta de resolució que denega els permisos per a la celebració del Doctor Music als prats d'Escalarre, al Pallars Sobirà. Ara les parts disposen de deu dies per presentar al·legacions o, en el cas de la promotora, reformular el projecte abans que aquest s'enviï a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), qui en té l'última paraula. 

Els permisos per a la celebració del l Doctor Music Festival , que afecten als municipis de la Guingueta d'Àneu i Esterri d'Àneu, inclouen un període que va des del 25 de juny -data prevista per a l'inici del muntatge- fins al 15 de juliol, coincidint amb el tancament del festival. L'afectació dels terrenys és de 140 hectàrees, amb una afluència diària de 55.000 persones i 15.000 llocs d'aparcament.

Segons els informes part de la zona del recinte del festival es troba en zona inundable

Les entitats ecologistes Ipcena i Aems-Rius exigien aquest dimecres l'emissió de la proposta de resolució per la celebració Doctor Music Festival. Els ecologistes consideren que el pronunciament havia de ser desfavorable pel fet que part de la zona del recinte del festival es troba en zona inundable, i més encara si es té en compte que la promotora no va presentar cap document d'al·legacions durant el tràmit d'audiència després dels canvis sol·licitats per l'ACA a l'organització per garantir la seguretat dels assistents. 

Edicions anteriors del Doctor Music Festival a EscalarreLa promotora del Doctor Music va demanar a l'ACA el 26 de juliol del 2018 els permisos per impulsar la celebració del Festival en una zona propera al riu Noguera Pallaresa i els seus afluents. El 30 de novembre del 2018 el tècnic encarregat de la tramitació de l'expedient va emetre un informe desfavorable a l'actuació sol·licitada i va atorgar deu dies perquè la promotora i les parts interessades poguessin examinar l'expedient i presentar-hi al·legacions. 

Passats els tretze dies, la promotora va sol·licitar una pròrroga per poder presentar proves i l'ACA els ho va concedir. El 21 de desembre, havent superat els terminis i sense que Doctor Music presentes cap al·legació, es dicta un informe desfavorable

El Departament de Territori i Sostenibilitat, de qui depèn l'ACA, argumenta que l'àmbit d'actuació del Festival es troba en zona d'influència del riu Noguera Pallaresa i quatre afluents. Part de les instal·lacions relacionades amb el festival com escenaris, carpes, algunes zones d'acampada i zones d'aparcaments es troben prop del riu, uns espais que haurien d'evitar l'acumulació de persones. Quant a la zona de bars i carpes, es preveu que se situessin prop del riu d'Unarre, on tampoc es pot autoritzar activitats amb aglomeració de gent.

L'ACA desaconsella la celebració del festival Doctor Music a Escalarre
comentaris