Estratègies comunes per fer front als reptes del regadiu

L'ACATCOR i FENACORE van celebrar una jornada entre Reus i Lleida amb integrants d'ambdues entitats
La Trobada entre ACATCOR i FENACORE (4)
photo_camera Visita de les Juntes de FENACORE i ACATCOR a la seu de la Comunitat de Regants del Canal d'Urgell - Foto: Acatcor

L'Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) va celebrar aquests dimarts i dimecres una trobada amb la Junta Directiva de la Federación Nacional de Comunidades de Regantes (FENACORE), en la qual van visitar la Comunitat de Regants del Segarra-Garrigues, la del Canal d'Urgell i la de Pinyana i van poder establir sinergies entre ambdues entitats.

En concret, la Junta Directiva de FENACORE es va reunir aquest dimarts amb la Junta Directiva de l'ACATCOR a la ciutat de Reus, per tal de copsar la realitat territorial dels regadius de Catalunya, mentre que aquest dimecres es van visitar les seus de les Comunitats de Regants del Segarra-Garrigues, Canals d'Urgell i Pinyana, per conèixer més amb detall les particularitats d'aquests regadius i les seves problemàtiques. La jornada de dimarts va anar precedida per una Junta Directiva de l'ACATCOR celebrada a la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes.

La Trobada entre ACATCOR i FENACORE (3)

Problemàtiques i reptes comuns

Durant la trobada, el president de l'ACATCOR,  Miquel Àngel Prats, va posar en valor l'intercanvi d'idees i visions entre ambdues entitats i va explicar que les problemàtiques i els reptes són comuns, tenint en compte que la normativa d'aigües s'estableix a nivell estatal i que, per tant, afecta tant a l'ACATCOR com a la FENACORE. Prats també va explicar que un dels principals objectius de l'ACATCOR és el de tenir representació amb veu i vot als organismes hidràulics de Catalunya.

Per la seva banda, el president de la FENACORE, Juan Valero de Palma, va defensar el regadiu com a base de tota la indústria agroalimentària i la riquesa existent a Espanya i va recordar que "és gràcies als regadius que es pot produir l'aliment necessari per menjar diàriament".

Per a Valero de Palma, el sector del regadiu necessita millorar la seva imatge davant de l'opinió pública per tal que la ciutadania n'entengui la importància, i va remarcar com un dels objectius més importants de la FENACORE integrar i representar totes les comunitats de regants a escala estatal

La jornada també va comptar amb la participació de la presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), Maria Dolores Pascual, qui va insistir en la necessitat que la societat sigui conscient del valor de l'aigua, "que és un recurs escàs i cal que s'utilitzi de manera curosa", va dir. Pascual va detallar que una de les principals funcions de les confederacions hidrogràfiques és la de "controlar les pressions que les diferents activitats humanes exerceixen sobre el recurs hídric", ja que la gran majoria tenen l'aigua com a recurs essencial. Per a la presidenta, l'objectiu de la CHE a llarg termini és el de projectar-se cap al futur per encarar els reptes del sector.

Comentaris
Més a Societat
Entering on the requested page Skip advertisement