09.12.2021 |
Territoris.cat

L'acte institucional en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida se celebrarà sense públic

Tindrà lloc el dia 10 de setembre, a les 20.00 hores, al peu del pont llevadís del Turó de la Seu Vella, i serà presidit per la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó
Foto 1
Degut a les restriccions vigents, enguany l’acte es farà sense públic
L'acte institucional en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida se celebrarà sense públic

La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida commemoraran conjuntament la Diada Nacional de Catalunya en un acte unitari que tindrà lloc el proper dijous, 10 de setembre, a les 20.00 hores, al peu del pont llevadís del Turó de la Seu Vella de Lleida.

Per causa de les restriccions vigents per combatre el Covid-19, enguany l’acte es farà sense públic i serà retransmès en directe via streaming i emès per televisió.

Serà presidit per la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i hi prendran part el delegat del Govern, Ramon Farré, el president de la Diputació, Joan Talarn, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

La commemoració inclourà els parlaments, una ofrena floral als lleidatans defensors de les llibertats de Catalunya i tres interpretacions musicals a càrrec d’un quartet integrant de l’Orquestra Julià Carbonell Terres de Lleida, la darrera de les quals, per cloure l’acte, serà l’Himne Nacional de Catalunya.

En el transcurs de la presentació de l’acte, al claustre de la Seu Vella, Ramon Farré ha manifestat que la Diada Nacional de Catalunya ha de ser celebrada “en tota circumstància i condició”, més encara en situacions complicades com la que viu ara el país per causa de la pandèmia, perquè, de fet, “l’Onze de Setembre també recorda el que ja va succeir el 1714 quan, el dia després de la desfeta històrica les botigues van aixecar les persianes i van començar a fer aquella vida tan normal com va ser possible”.

Farré, sense voler fer cap mena de paral·lelisme amb la caiguda catalana a mans de les tropes borbòniques, ha afirmat que “és cert que estem vivint una situació en la qual tot allò que serveixi per aixecar l’ànim i per celebrar el fet que som una nació s’ha de mirar de fer amb tota la normalitat possible”.

L'acte institucional en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida se celebrarà sense públic
comentaris