30.11.2022 |

L'aeroport de Lleida-Alguaire es prepara per començar un curs de manteniment aeronàutic

L'aeroport de Lleida-Alguaire ultima aquests dies el detalls per donar el tret de sortida el pròxim 17 de maig a un curs de mecànica aeronàutica. Impartit per l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV), està adreçat a joves demandants d'ocupació i finançat al 100% pel SOC
Avioneta, en una sala de l'aeroport de Lleida-Alguaire que acollirà un curs de manteniment aeronàutic @LauraCortés
Avioneta, en una sala de l'aeroport de Lleida-Alguaire @LauraCortés
L'aeroport de Lleida-Alguaire es prepara per començar un curs de manteniment aeronàutic

L'aeroport de Lleida-Alguaire ultima aquests dies el detalls per donar el tret de sortida el pròxim 17 de maig a un curs de mecànica aeronàutica. Impartit per l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV), està adreçat a joves demandants d'ocupació i finançat al 100% pel SOC.

El curs, que porta per nom Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic, té una durada total de 420 hores, de les quals 340 hores corresponen a la part teòrico-pràctica a l'aeroport i 80 són pràctiques que els estudiants realitzaran en empreses del sector a partir del mes d'octubre.

Aula que s'utlitzarà en el curs de manteniment aeronàutic @LauraCortésAl finalitzar la formació, els alumnes rebran un certificat de professionalitat com a auxiliars de manteniment que els permetrà treballar en un taller o a l'interior de les aeronaus a peu de pista. El director de l'EFAV, Àlvaro Molinuevo, diu que el curs s'adreça a persones interessades en el manteniment de màquines i en destaca la bona sortida laboral, al ser una professió que no és molt coneguda. A banda d'això, els alumnes han de ser demandants d'ocupació ja que la formació està subvencionada pel SOC.

El curs compta amb 15 places i ja hi ha 10 inscrits. De moment, tots els matriculats són nois veïns de les Terres de Lleida, encara que des de l'EFAV també animen les noies a apuntar-s'hi. Encara hi ha 5 places disponibles i les prescripcions segueixen obertes fins al 10 de maig

Molinuevo ha explicat que han escollit l'aeroport de Lleida-Alguaire per fer aquesta formació perquè està gestionat per la Generalitat i perquè és un aeroport en expansió, on hi ha projectats 8 hangars de manteniment, i que està enfocat estratègicament a la part industrial i formativa. És l'eficiència i l'eficàcia del dia a dia, resumeix.

Pla obert de la torre de control de l'aeroport de Lleida-Alguaire. Imatge del 22 d'abril de 2021. (Horitzontal)El director de l'EFAV també afegeix que l'aeroport ja compta amb un hangar i una aula teòrica a la torre de control, a més d'empreses dedicades al manteniment d'avions que permetran als estudiants realitzar les pràctiques professionals. Una d'aquestes empreses és Servitec, especialitzada en manteniment de servei d'avions grans i d'aeronaus que finalitzen el seu recorregut i que s'han de desmantellar. Així mateix, properament també confien en signar un conveni amb l'empresa de formació de pilots BAA Training perquè els alumnes hi puguin fer pràctiques.

A més d'això, el curs estarà impartit per dos professors que també són certificadors. Un d'ells està especialitzat en manteniment d'avions grans, mentre l'altre es dedica al manteniment d'ultra lleugers i també és instructor de pilots. Així doncs, el ventall professional comprendrà des d'avions grans fins als més petits, puntualitza Molinuevo.

De cara el futur, Molinuevo diu que l'objectiu de l'escola és anar creixent a l'aeroport lleidatà i que, si aquest curs funciona, continuaran amb cursos més complexos.

L'aeroport de Lleida-Alguaire es prepara per començar un curs de manteniment aeronàutic
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement