Les restriccions duraran un mínim de quinze dies, tal com estableix un decret signat per l'alcalde

L'Ajuntament de Lleida suspèn mercats i espectacles municipals i tanca llars de jubilats i recintes esportius

Compareixença de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, explicant quines suspensions i tancaments es faran com a prevenció pel coronavirus. Imatge del 12 de març de 2020. (Horitzontal)
photo_camera L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat les suspensions i tancaments es faran per prevenir el coronavirus

L'Ajuntament de Lleida tancarà les escoles bressol municipals des d'aquest divendres i fins que el Departament d'Educació de la Generalitat mantingui el tancament preventiu dels centres escolars d'educació infantil i primària pel coronavirus. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, amplia així el decret signat aquest dijous en què s'ordena durant almenys quinze dies suspendre els mercats i espectacles en equipaments municipals i també tancar llars de jubilats, instal·lacions esportives i la biblioteca de Pardinyes. També se suspenen les activitats públiques organitzades per la Paeria que superin les mil persones o inferiors quan no es pugui restringir l'aforament a un terç.

El decret signat també recull que els enterraments es faran a porta tancada al cementiri i recomana les persones que pertanyen a grups de risc que no vagin al tanatori i evitin aglomeracions. Pueyo ha explicat que s'està estudiant celebrar el pròxim ple a porta tancada i que s'ha parlat amb la comunitat islàmica perquè controlin els aforaments els dies d'oració.

Amb aquestes mesures, Pueyo ha dit que es dona resposta a la situació de "preocupació" que, entén, existeix, però demana que sigui "ordenada" i que es vetlli per la protecció individual i del sistema de salut. Les restriccions anunciades duraran de moment quinze dies, concretament entre 13 i 27 de març, tot i que no es descarta prolongar-ho o modificar les mesures, segons les necessitats.

L'Ajuntament també ha suspès tots els espectacles que es fan en equipaments municipals i les activitats extraescolars organitzades per la Paeria. Pueyo ha agraït la implicació de tots els grups municipals que entenen que, amb aquest assumpte, fer política de partit seria "egoista, insolidari i irresponsable" i ha anunciat que de moment es continuaran celebrant les reunions necessàries de comissions i que s'està estudiant si el pròxim ple se celebrarà a porta tancada.

L'alcalde també ha explicat que s'ha parlat amb la comunitat islàmica perquè tinguin en compte les restriccions i ha afegit que es controlaran els aforaments els dies d'oració amb Guàrdia Urbana.

Pel que fa al transport públic, Pueyo ha dit que es farà una desinfecció "quotidiana i rigorosa" dels autobusos i que els conductors podran prohibir l'accés de persones per evitar aglomeracions o contagis.

comentaris