30.11.2021 |

L'artista Aka Modesto materialitza el desig de tornar a les aules universitàries

L'obra mural 'Reconfiguració' forma part d'un projecte de l'alumnat d'Educació al voltant del confinament

Alumnat i professorat amb Aka Modesto
Alumnat i professorat amb Aka Modesto
L'artista Aka Modesto materialitza el desig de tornar a les aules universitàries

L'artista Aka Modesto ha finalitzat la pintura de 'Reconfiguració', una obra mural de 2,36 metres per 4,5m que se situa en una paret de la planta -1 de l'edifici Polivalent del campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL).

L'han titulat 'Reconfiguració' perquè cadascú haurà de 'reconfigurar-se' davant les conseqüències de la pandèmia, de les limitacions, emocions i desitjos viscuts durant el confinament, com ara el de tornar a les aules i deixar enrere les pantalles digitals com a única finestra al món exterior.

Aquest mural ha estat pintat en el marc de l'Espai Hibrid de l'assignatura 'Educació a la diversitat II', que imparteix la professora de la UdL, Glòria Jové

Des d'inici de curs, i malgrat les dificultats per la COVID-19, l'alumant ha seguit pel casc antic de Lleida els rastres del confinament. En aquest procés van descobrir els grafits d'Aka Modesto que donaven veu a microhistòries que havien quedat silenciades en època de pandèmia i, a partir de contactar-hi, van explorar altres llenguatges d'expressió i aprenentatge, com ara Instagram i els murals. 

Recollint testimonis d'altres universitaris, es va triar com a motiu de representació la gàbia i la finestra.

"Ens sentíem engabiades en aquesta època, assegudes diverses hores del dia davant d'una 'finestra digital' que tot i que ens facilitava connexions amb diferents mons ens va fer adonar de l'anhel de la realitat, de les vivències reals que ens aporten les finestres físiques i que suposen espais de llibertat i connexió amb l'exterior", explica una de les alummnes.

El disseny del grafit ha comptat amb la col·laboració de Sorigué, del personal de campus i els vicerectorats d'Infraestructures i de Cultura i Extensió Universitària

L'artista Aka Modesto materialitza el desig de tornar a les aules universitàries
comentaris