L'Associació Alba fixa el marc estratègic fins al 2030 posant el focus en les persones, l'organització i el territori

Avançar cap a una atenció personalitzada, retenir talent i buscar aliances amb agents de l'entorn, entre les prioritats
La directora de l'Associació Alba, Maite Trepat, a la presentació del marc estratègic de l'entitat fins al 2030 - Foto: Anna Berga
photo_camera La directora de l'Associació Alba, Maite Trepat, a la presentació del marc estratègic de l'entitat fins al 2030 - Foto: Anna Berga (ACN)

L'Associació Alba de Tàrrega ha presentat el nou marc estratègic que marca les línies estratègiques i de treball que l'entitat ha de seguir fins al 2030. Amb el nom 'Transformar per avançar', el nou full el full de ruta es centra en tres grans eixos: persones, organització i territori. Entre els reptes prioritaris l'entitat vol avançar cap a l'atenció personalitzada dels usuaris amb el desplegament de la figura d'assistent personal i deixar enrere serveis "completament anacrònics", ha dit la seva directora Maite Trepat. També es vol retenir el talent professional i buscar aliances amb institucions i altres agents de l'entorn. L'Associació Alba compta actualment amb 300 professionals i atén unes 1.500 persones.

La directora de l'entitat, Maite Trepat, ha detallat que una de les prioritats per als pròxims anys és treballar perquè les persones puguin desenvolupar-se i escollir el seu propi projecte de vida. "Tenim el gran repte de transformar uns serveis completament anacrònics de fa 30 anys per suports molt personalitzats a les persones i desplegar la figura de l'assistent personal", ha dit. Per fer-ho, ha afegit que també cal "sortir de models molt institucionalitzats de grans residències i serveis amb molta gent" i apostar per centres reduïts integrats dins la comunitat, com ara la residència de Sant Martí de Maldà que està previst que obri portes durant la primera meitat d'aquest 2024.

Presentació del marc estratègic 2030 de l'Associació Alba a Tàrrega - Foto: Anna Berga
Presentació del marc estratègic 2030 de l'Associació Alba a Tàrrega - Foto: Anna Berga (ACN)

D'altra banda, l'entitat també vol prioritzar el tracte cap als seus prop de 300 professionals amb l'objectiu d'assegurar el seu benestar i mantenir un entorn de feina innovador i sostenible encaminat a "retenir el talent".

Pel que fa a l'eix relacionat amb el territori, Trepat ha explicat que volen treballar perquè la resta d'agents de l'entorn també siguin corresponsables de la transformació social que l'entitat realitza. En aquest sentit, l'entitat gestiona 4 residències i una cinquantena de pisos adreçats a usuaris, però lamenta que la llista d'espera per accedir a aquests serveis "és un drama" i no para de créixer. "No podem estar treballant sols. Potser el que no hem fet prou bé és treballar més amb aliances, com ara ajuntaments i consells comarcals perquè aportin pisos", ha assenyalat Trepat, que ha afegit que actualment hi ha 60 persones que esperen poder accedir a un pis i 36, a una llar residencial.

El marc estratègic 'Alba 2030: Transformar per avançar' s'ha presentat aquest dilluns a la sala infraestructures.cat de Tàrrega davant d'usuaris i professionals de l'entitat. L'acte ha comptat amb una taula rodona a càrrec d'experts en temes relacionats amb les persones, les organitzacions i el territori, i també amb la descoberta de la càpsula del temps de l'Associació Alba, la qual s'ha omplert de desitjos, compromisos i propòsits de les persones de l'entitat pel 2030 i que quedarà enterrada fins aquell any als jardins de l'entitat.

Comentaris