Publireportatge

L'empremta Torres a Mollerussa: emprenedoria, tradició i evolució

Divendres 29 de novembre, a partir de les 6 de la tarda, Joieria Torres inaugurarà la seva nova botiga a la Plaça Manuel Bertrand, amenitzada pel grup de jazz Pixie-Dixie
Noves instal·lacions a la plaça Manuel Bertrand
photo_camera Noves instal·lacions a la plaça Manuel Bertrand

Podríem assegurar que Torres és un dels noms que ha consolidat la tradició comercial a Mollerussa, una saga que va deixar la primera empremta amb Joan Torres Berenguer, conegut empresari que va centrar la seva activitat al carrer del Palau, dedicada als materials de construcció i a la serradora, entre altres.

Jaume Pascual i padríDe l'activitat amb el segell Torres en va sorgir una nova branca, la segona generació; Josep Torres Pernau era un jove que no va tardar a emancipar-se per impulsar la seva activitat pròpia quan corria l'any 1931. Sota el nom d’’Almacenes Torres, en Josep va emprendre la seva trajectòria de la mà de Carme Nadal Domingo, i es van dedicar als mobles, la ferreteria i els vidres.

La visió comercial d’en Josep Torres va convertir l'establiment en tot un referent a la comarca, aconseguint així una gran quantitat de clients. L'auge de l'activitat va permetre als Torres plantejar una ampliació i trasllat a un lloc més cèntric adquirint la Ferreteria Niubó a la plaça de l'Ajuntament, l'any 1955.

FERRETERIA TORRES-FOTOL'evolució de la marca Torres es va consolidar i, amb el pas dels anys, la gestió del negoci va derivar en la seva filla Paquita Torres, que es faria càrrec de l'activitat després del matrimoni amb Jaume Pascual Plaza, l'any 1972, mentre que la seva germana Carme continuà el negoci dels mobles al carrer Ferrer i Busquets.

Foto antigaLa nova gestió de Torres incorpora nous productes com regals, llums i el servei de llistes de noces. La Paquita i el Jaume tenen la voluntat d’aportar l'experiència i oferir nous segments de negoci per arribar a un ventall més ampli de públic. Amb l'afany emprenedor i comerciant dels seus progenitors, però amb una nova visió sobre els hàbits i les estratègies del sector comercial, l'any 1984 incorporen la joieria a la seva oferta comercial. Un sector de futur, de valor i que van alçar amb una gran passió, segons explica Jordi Pascual Torres.

Jaume PascualVa ser l’any 2008, amb la mort sobtada del Jaume, quan el Jordi –diplomat en Empresarials, graduat en ADE, gemmòleg titulat per la UB i especialista en diamants- va ocupar el seu lloc i va tirar endavant el negoci junt amb la seva mare i la Dolors, forjant un sòlid equip, que ha seguit una línia continuista basada en l’especialització en la joieria. Dolors-DependentaGràcies a la fidelitat dels seus clients que busquen la confiança i l'assessorament que els garanteixi la qualitat de les compres, la família, poc a poc, ha superat aquella gran pèrdua. En aquest aspecte, el Jordi ens recorda el caràcter afable del seu pare que, amb la seva simpatia, els clients i coneguts sempre trobaven un moment per visitar la botiga i saludar-nos

​Aquesta nova botiga més especialitzada en l’article de joieria, orfebreria i rellotgeria, deixa enrere la venda de ferreteria, menatge de la llar, etc.

CLIENTA-DEPENDENTALa implicació de la família és una constant en el negoci que compta amb les botigues de Mollerussa i Lleida, en aquesta segona ciutat, regentada per la germana del Jordi, la Núria Pascual.

Familia Torres 2

El Jordi té el suport de la seva parella, la Blanca Trull i les seves dues filles de set i sis anys, la Núria i l’Anna, que no desaprofitaran el temps per jugar o fer deures a la mateixa botiga.

Família Jordi Pascual Torres-1Han estat al voltant de vuitanta-vuit anys de trajectòria que han permès consolidar la marca Torres en tots els seus vessants comercials. Ara, un segle després, fa un nou salt qualitatiu en la seva activitat per traslladar-se a la plaça Manuel Bertrand  13 de Mollerussa i evolucionar al sector monogràfic de la joieria.

Nova Joieria Torres 7

Divendres 29 de novembre, a partir de les 6 de la tarda, Joieria Torres inaugurarà la seva nova botiga a la Plaça Manuel Bertrand, amenitzada pel grup de jazz Pixie-Dixie

Torres ha estat sempre lligat al comerç de Mollerussa, de la comarca i, fins i tot, ha traspassat les fronteres de la demarcació, explica la Paquita. Una consolidació que atribueixen al servei i la confiança que, al llarg dels anys, hi han dipositat els seus clients.

Nova Joieria Torres

Comentaris
Més a Societat