Tecymain de Sidamon, empresa subvencionada dins del Pla d'Ajuts Covid-19 del ministeri d'Indústria

L'empresa familiar ha estat subvencionada amb 74.168 euros per ampliar la línia de fabricació de solucions hidroalcohòliques
20201130 Crespín. Visita a empresa  Tecymain de Sidamon 1
photo_camera José Crespín acompanyat pel fundador de l'empresa familiar, Josep Baró, i del seu fill i responsable comercial de Tecymain, Jordi Baró

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat l'empresa familiar Tecymain S.L, situada al polígon industrial de Sidamon, per conèixer de primera mà l'ampliació de la línia de producció de solucions hidroalcohòliques i solucions viricides que aquesta firma ha posat en marxa gràcies a una subvenció de 74.168 euros que ha rebut del ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

Amb la subvenció del Ministeri, Tecymain ha finançat una part important de la compra de nova maquinària que ha permès incrementar de forma notable la capacitat de producció de l'empresa de solucions hidroalcohòliques i desinfectants de superfície i, d'aquesta forma, atendre l'important creixement de la demanda del mercat. L'ampliació de la línia de producció permet produir 30.000 litres de solucions hidroalcohòliques al dia, una quantitat molt superior a la que l'empresa produïa al cap de l'any. 

Tecymain ha estat l'única empresa de la província de Lleida seleccionada pel ministeri d'Indústria dins la convocatòria del Pla d'Ajuts COVID19 per a dur a terme inversions relacionades amb la fabricació de productes higiènics i/o sanitaris, equips de protecció personal i dispositius considerats d'emergència pel Govern d'Espanya en la lluita contra la pandèmia del coronavirus.

José Crespín ha fet la visita acompanyat pel fundador de l'empresa familiar, Josep Baró, i del seu fill i responsable comercial de Tecymain, Jordi Baró, amb qui ha recorregut les instal·lacions i ha seguit les explicacions sobre aquest projecte i el funcionament d'aquesta empresa especialitzada en la fabricació de productes de neteja industrial i professional per a diversos sectors. 

El subdelegat del govern a Lleida ha volgut destacar "la iniciativa i emprenedoria d'empreses com Tecymain que en èpoques adverses o de dificultats com la que viu ara el teixit empresarial com a c20201130 Crespín. Visita Tecymain de Sidamon 2onseqüència de la pandèmia han decidit créixer, invertit i ampliar la seva capacitat de producció per contribuir amb els seus productes a la gran i continuada demanda generada per seguir lluitant contra el COVID19".

José Crespín ha assenyalat que l'ampliació en la capacitat productiva de Tecymain "permetrà, sens dubte, incrementar la disponibilitat de productes fabricats aquí per seguir lluitant contra el COVID19".

El ministeri d'Indústria va seleccionar a Catalunya un total de 10 projectes, un 20% en relació als 50 projectes seleccionats a tot el país, amb una subvenció global de 1,8 milions d'euros. La subvenció ministerial pels 50 projectes seleccionats a tot Espanya puja gairebé 11 milions d'euros.

Comentaris