L'esport lleidatà es posiciona contra la violència masclista

Diversos clubs esportius lleidatans han fet un comunicat rebutjant la violència masclista després dels fets succeïts durant la celebració de la victòria al Mundial de la Selecció Espanyola, l'associació Esport Femení Lleida ha demanat "dimissió" de Luis Rubiales per la seva conducta

Luis Rubiales durant una ponència l'any 2019 - Foto: Jordi Vinuesa
photo_camera Luis Rubiales durant una ponència l'any 2019 - Foto: Jordi Vinuesa

Diversos clubs esportius lleidatans s'han posicionat en contra de la violència masclista a través d'un comunicat, que arriba després de l'abús de poder del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales durant la celebració de la victòria del Mundial. Entre altres comportaments gens apropiats Rubiales va agafar el cap de la jugadora de la Selecció Jennifer Hermoso i va etzibar-li un petó a la boca sense consentiment.

En un comunicat els clubs han traslladat que "volem expressar el nostre rebuig cap a qualsevol actuació o gest de violència sexista que es produeixi al món de l'esport i en posicionem sense cap mena de dubte en contra de la banalització d'aquets actes o qualsevol altre que tracti a la dona des d'una postura de poder o menyspreu de la seva vàlua"

Han signat aquest comunicat el Lleida Handbol, el Club Balàfia Vòlei, el Força Lleida, l'Atlètic Lleida, el Lleida Llista Blava, el Lleida Esportiu, el Club Ciclista Terraferma, el Club Gimnàstic Lleida, el Club Esportiu Tri-4.40, el CE Inef Lleida Rugbi, la Secció Esportiva AEM, l'Atlètic Segre, el Club Patins Bordeta, l'Associació Lleidatana per l'Esport i el Club Patrícia.

Esport Femení Lleida

Des d'Esport Femení Lleida han emès un comunicat on condemnen la conducta del president de la RFEF. L'associació demana la "dimisió" de Rubiales i categoritzen les seves accions d'"agressió sexual pública amb l'agreujant d'abús d'autoritat televisat a nivell mundial". Esport Femení Lleida ha signat aquest comunicat juntament amb l'associació Veïnal de Balafia, Dona Balafia associació i la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida.

Comentaris