16.10.2021 |
Territoris.cat

El president Sánchez anuncia 15 dies més d'estat d'alarma

Sánchez anuncia una restricció de la mobilitat a partir d'aquest dilluns per vetar tots els viatges que no siguin no imprescindibles que es realitzin des d’altres països, una mesura que no afectarà a residents en la UE o personal diplomàtic
Reunió del president Pedro Sánchez amb els presidents autonòmics
Reunió del president Pedro Sánchez amb els presidents autonòmics
El president Sánchez anuncia 15 dies més d'estat d'alarma

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comunicat aquest diumenge als presidents autonòmics que l'estat d'alarma s'allargarà 15 dies més. La Moncloa vol ampliar dues setmanes més el confinament de la població per combatre la pandèmia de covid-19.

D'aquesta manera, les restriccions s'allargarien durant tota la Setmana Santa. Per fer-ho, el cap de l'executiu espanyol ha de demanar l'autorització del Congrés dels Diputats.

A l'Estat hi ha gairebé 25.000 contagiats i 1.326 morts per coronavirus En 24 hores, s'han infectat 5.000 persones i han perdut la vida més de 300

El president del Govern també ha avançat algunes mesures que es posaran en marxa a partir d'aquest dilluns.

Una restricció de la mobilitat per vetar tots els viatges que no siguin no imprescindibles que es realitzin des d’altres països, una mesura que no afectarà a residents en la UE o personal diplomàtic.

Es restringeix l’accés de viatgers a través de les fronteres exteriors d’Espanya, les situades en ports i aeroports, només es permetrà l’accés als espanyols, els residents a Espanya i els residents a la UE o en països de l’Espai Schengen que es dirigeixin directament al seu lloc de residència.

Una de les mesures dotarà de més recursos els ajuntaments per al repartiment de menjar a domicili i, finalment, establir una reserva de productes que puguin ser necessaris en futures pandèmies a Espanya.  

El president Quim Torra, reunit amb el president espanyol, Pedro SánchezL'administració assumirà la gestió de les residències de la gent gran privades, com ja es va fer amb la sanitat. Amb aquesta mesura es busca pal·liar la saturació de les residències públiques i millorar les condiciones de vida dels majors, evitant a més contagis.

Les Forces Armades també col·laboraran en el trasllat de malalts des dels centres sanitaris més saturats fins a altres amb menys nombre d'ingressos. L'Exèrcit també se sumarà a la protecció de les infraestructures crítiques per a alliberar als agents de les forces de seguretat de l'Estat d'aquestes tasques.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, acompanyat pels ministres de Sanitat, Salvador Illa; Defensa, Margarita Robles; Interior, Fernando Grande-Marlaska; i Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, han mantingut aquest diumenge una videoconferència amb els presidents autonòmics per a tractar la crisi del covid-19.

El president Sánchez anuncia 15 dies més d'estat d'alarma
comentaris