L'exposició dedicada al fotògraf Josep Gómez Vidal viatja a la Pobla de Segur

A principis dels anys 50, es va professionalitzar, i ràpidament es va consolidar com a reporter gràfic del diari, amb el qual va col·laborar fins l’any 1985 i on també hi va treballar el seu fill Jordi des de finals dels anys 60
Exposició del fotògraf lleidatà Josep Gómez Vidal @IEI
photo_camera Exposició del fotògraf lleidatà Josep Gómez Vidal @IEI

La primera exposició monogràfica dedicada al fotògraf lleidatà Josep Gómez Vidal, figura cabdal del fotoperiodisme de Ponent, s'ha traslladat del 2 d’abril al 2 de maig a la seva localitat natal, la Pobla de Segur, concretament a la Sala Molí de l'Oli, on es podrà visitar tots els divendres, dissabtes i diumenges de 18.00 a 20.30 hores.

Exposició del fotògraf lleidatà Josep Gómez Vidal @IEILa mostra és una iniciativa de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, on s’ha pogut veure des del 12 de novembre fins al 28 de març a la Zona Zero. Ara l’exposició es desplaça a la Pobla de Segur amb el suport de l’Ajuntament de la població pallaresa, que podrà gaudir d’una selecció d’imatges representatives del treball de Gómez Vidal entre els anys 1950 i 1968, que l’IEI ha recollit sota el nom de ‘Gómez Vidal. Repòrter’.

Nascut a la Pobla de Segur l’any 1921 i mor a Lleida el 2005, Josep Gómez Vidal està considerat com un dels grans referents de la història del fotoperiodisme a les terres de Ponent.

El seu arxiu, format per més de 700.000 fotos que van des de la postguerra fins als inicis de la democràcia, va ser donat pel seu fill Jordi Gómez Payà a l’IEI l’any 2018, i actualment es troba en procés d’inventari i catalogació per part del Servei d’Audiovisuals de la casa

Exposició del fotògraf lleidatà Josep Gómez Vidal @IEIAquesta primera exposició monogràfica inclou imatges pertanyents al seu treball en una èpocat, entre el 1950 i el 1968, en què Josep Gómez Vidal es va consolidar professionalment com a fotoperiodista. Totes les fotografies de la mostra van ser publicades en el seu dia tant en la premsa diària –bàsicament al diari La Mañana, encara que també a La Vanguardia–, com en revistes d’informació i actualitat local, com Labor i Acento, de les quals n’era el fotògraf titular.

De formació autodidacta, Gómez Vidal va iniciar la seva trajectòria l’any 1945 com a col·laborador gràfic d’esports a La Mañana. A principis dels anys 50, es va professionalitzar, i ràpidament es va consolidar com a reporter gràfic del diari, amb el qual va col·laborar fins l’any 1985 i on també hi va treballar el seu fill Jordi des de finals dels anys 60. Josep Gómez Vidal va esdevenir així el notari gràfic de tota mena d’esdeveniments històrics, socials, culturals i esportius del territori.

Comentaris