L'ICS Lleida comença a posar implants per millorar l'audició de pacients amb pèrdues auditives moderades i severes

És un aparell que es col·loca sota la pell en contacte directament amb l'os temporal
Implant que es col·loca per sota la pell per millorar l'audició de pacients amb pèrdues auditives - Foto cedida per l'ICS Lleida
photo_camera Implant que es col·loca per sota la pell per millorar l'audició de pacients amb pèrdues auditives - Foto cedida per l'ICS Lleida

La secció d'otologia del Servei d'Otorrinolaringologia de la gerència de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida i de l'empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) ha començat a implantar uns aparells per millorar l'audició dels pacients amb pèrdues auditives moderades o severes. Es tracta d'uns implants que no es veuen perquè estan totalment integrats a sota la pell i que, mitjançant una base magnètica, contacten amb l'exterior i permeten l'audició a pacients amb pèrdues auditives. El primer implant es va col·locar fa gairebé dos mesos i els resultats són satisfactoris. La intenció del servei és posar uns deu implants a l'any.

L'implant es diu Osia (Cochlear) i utilitza la piezoelectricitat, que permet vibracions en altres freqüències i aporta un ventall de sons que els pacients poden sentir per millorar la pèrdua auditiva. Durant la intervenció quirúrgica es col·loca l'implant directament en contacte amb l'os temporal per activar l'audició i l'estimulació del nervi.

Aquests implants es poden posar en pacients de diferents edats, però de moment a Lleida s'han col·locat a pacients joves majors d'edat amb pèrdues auditives de tipus mixt.

Comentaris