Sónar i UPC presenten un workshop per a explorar les connexions entre IA i música

L'objectiu del projecte Explorant connexions entre la Intel·ligència Artificial (AI) i Música és identificar i conceptualitzar els principals reptes i les pràctiques més destacades de l'aplicació de la IA en la creativitat musical, un laboratori que alimentaran en bona part el contingut de l'AI and Music Festival del mes d'octubre
Claire L. Evans - Exploring connections between AI and Music de @Sónar
photo_camera Claire L. Evans - Exploring connections between AI and Music de @Sónar
El dijous 13 de maig, de 17.00 a 19.00 hores (CET), un panell d'artistes pioners i experts en Intel·ligència Artificial (AI) es reuniran al workshop “Exploring connections between AI and Music” per a exposar i debatre les connexions entre IA i música. L’acte es desenvoluparà en un live streaming gratuït que suposarà la presentació de l’AI and Music Festival i la seva primera activitat

L'AI and Music Festival, que se celebrarà al CCCB els dies 27 i 28 d'octubre de 2021, és una iniciativa del programa S+T+ARTS de la Comissió Europea organitzat per SónarUPC-Universitat Politècnica de Catalunya i betevé

Sónar 2021  - Ivan-PazEl workshop que presentem dijous que ve és la primera d'una sèrie d'activitats creades pel ThinkingLab del festival. Aquest ThinkingLab, que operarà des de maig fins a la celebració del festival, és un espai per al debat, la co-creació i l'experimentació que reuneix experts internacionals en Intel·ligència Artificial (músics, tecnòlegs, historiadors culturals, científics, desenvolupadors, etc.). El seu principal objectiu és identificar i conceptualitzar els principals reptes i les pràctiques més destacades de l'aplicació de la IA en la creativitat musical. Les conclusions i línies de treball que sorgeixin d'aquest laboratori alimentaran en bona part el contingut de l'AI and Music Festival i establiran bases per a accions futures.

“Exploring connections between AI and music” promou, des d'una perspectiva humanista científic-creativa, un diàleg obert entre experts i també amb el públic assistent, que podrà participar tant de manera presencial com remota. 

En el debat participaran 3 artistes que han fet de la IA una part important del seu treball recent:
 
  • Claire L. Evans, de la banda nord americana YACHT, l'àlbum del qual "Chain Tripping" (2019) va utilitzar Machine Learning com a part del procés de composició. 
  • , 50% del duo alemany Mouse on Mars, el recent projecte del qual "AAI (Anarchic Artificial Intelligence)", trasllada la intel·ligència de les màquines a un pla central, pràctic i filosòfic.
  • Iván Paz, figura central en l'escena del live-coding, el treball del qual posa en primer pla l'ús del Machine Learning en la composició des de zero. 

Jan-StWernerA aquests artistes se'ls uniran 3 destacats especialistes seleccionats per la UPC, els coneixements combinats de les quals abasten l'entrenament de xarxes neuronals i la síntesi de la parla, les aplicacions per a la consciència mediambiental i la composició algorítmica.
  • Michaela Milano, professora d'Intel·ligència Artificial de la Universitat de Bolonya. La seva activitat investigadora se centra especialment en els sistemes de suport a la presa de decisions i d'optimització de sistemes.
  • Jordi Pons, investigador de Dolby Laboratories. Es va doctorar en tecnologia musical, col·leccions d'àudio a gran escala i deep learning al Music Technology Group (Universitat Pompeu Fabra, Barcelona).
  • Javier Ruiz, llicenciat en Enginyeria de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya. Es va doctorar en processament d'imatges i la seva recerca se centra en la visió artificial.

El workshop, que serà en anglès i es retransmetrà en directe de manera gratuïta en aquesta pàgina, establirà les bases d'un cicle de xerrades, debats i intercanvis de coneixement.

Comentaris