Lleida afronta l'agost amb unes previsions òptimes d'ocupació

Els allotjaments preveuen assolir aquest mes unes xifres excel·lents que podrien aproximar-se a les del 2022, especialment a la zona del Pirineu

Església de Santa Maria de Taüll - Foto: Jordi Vinuesa
photo_camera Església de Santa Maria de Taüll - Foto: Jordi Vinuesa

El punt àlgid de l'estiu arriba a Lleida amb una mitjana d'ocupació que oscil·larà entre el 80 i el 95%, depenent de l'allotjament i la zona. I podria arribar a l'ocupació plena pels volts del dia 15 durant la celebració de la Mare de Déu d'Agost. Hoteleria i el turisme rural preveuen una mitjana d'ocupació al voltant del 80%. El sector del càmping espera poder mantenir els bons nivells d'ocupació de l'any passat, els bungalous podrien situar-se el mes d'agost en una mitjana del 95% i la modalitat d'acampada podria oscil·lar fins a la setmana del dia 20 entre el 90% i la plena ocupació, i a partir del dia 21 fins a final de mes sobre el 75%. Les empreses d'esports d'aventura tenen un nivell alt de reserves.

La demarcació de Lleida ha tancat el primer semestre de l'any amb un 1,8% més de pernoctacions que en 2022 i un 15% més que al 2019. El vicepresident del Patronat de Turisme, Juan Antonio Serrano, ha explicat que en bona part aquests resultats "són deguts a la temporada d'hivern i l'esquí i l'oferta de qualitat del conjunt de la demarcació". Per aquest estiu Serrano apunta que "esperem poder situar-nos en xifres semblants a les de l'any passat, superant els registres d'abans de la pandèmia i consolidar els resultats del 2022". El turisme estranger ha incrementat notablement la seva presència durant el primer semestre de l'any i ha sumat un 9% més pernoctacions i un 18,6% en el nombre de viatgers que l'any passat.

Previsions estiu 2023

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu poder consolidar i revalidar els resultats del 2022, que es van tancar amb 581.616 viatgers i 1.562.637 pernoctacions en els establiments de turisme reglat de la demarcació de Lleida: hotels, càmpings, turisme rural i apartaments turístics.

Comentaris