17.01.2022 |
Territoris.cat

Lleida ha acollit 77 refugiats des del 2013 i vol seguir sent una 'ciutat d'acollida'

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, amb altres membres de l'equip de govern
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, amb altres membres de l'equip de govern
Lleida ha acollit 77 refugiats des del 2013 i vol seguir sent una 'ciutat d'acollida'

La Paeria de Lleida ha refermat aquest dimecres la predisposició de la capital del Segrià per continuar acollint persones refugiades. Des del 2013, n'han arribat a la ciutat 77 a través del programa estatal d'acollida de refugiats que gestiona Creu Roja. Des del govern municipal han expressat la voluntat de reforçar el treball transversal que porten a terme des de la Paeria conjuntament amb entitats socials per acollir eles persones refugiades que arriben a la ciutat i garantir-los els serveis socials necessaris perquè pugui refer la seva vida, segons han manifestat les regidores Anna Campos i Regina Cairol. 

Voluntaris de Creu Roja atenen a infants nouvinguts PortadaDes del govern municipal han explicat que la Paeria de Lleida centra la seva actuació en la universalització dels serveis i les prestacions de les polítiques i serveis municipals a la ciutadania.

L'Ajuntament de Lleida està en coordinació amb Creu Roja, entitat en qui l'Estat ha delegat la recepció de les persones refugiades a la ciutat, i també amb altres entitats que treballen amb persones refugiades com a Apip-Acam, per tal que les persones que arriben a Lleida com a refugiats puguin accedir als serveis d'atenció a les persones i gaudeixin d'una situació de plena integració social 

Cal recordar que l'Ajuntament de Lleida ja va aprovar per unanimitat, el setembre del 2015, una moció de suport a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. Després de signar aquest primer compromís municipal, es va fer un decàleg d'actuacions, es van activar les mesures del protocol en termes d'emergència en ruta i ajut humanitari, i es van iniciar les mesures d'accions encaminades a l'acollida a Lleida de persones refugiades, redactant un Pla d'Acollida.

Rescat de l'ONG Open Arms a la Mediterrània - Fotografia Open Arms

Declaració institucional de suport a la tasca de l'Open Arms

D'altra banda, l'Ajuntament de Lleida preveu aprovar en el pròxim ple municipal una declaració institucional de suport a la tasca de salvament de persones migrades que porta a terme la Fundació Open Arms al Mediterrani, segons ha anunciat aquest dimecres el govern municipal, en una roda de premsa que també ha comptat amb a presència de regidors del grup del PSC. La declaració també pretén difondre la tasca d'aquesta ONG i sensibilitzar la ciutadania sobre la crisi humanitària dels refugiats.

Lleida ha acollit 77 refugiats des del 2013 i vol seguir sent una 'ciutat d'acollida'
comentaris