15.01.2021 |
Territoris.cat

INCLOURÀ LA PRESENTACIÓ D'EXPERIÈNCIES EDUCATIVES D'INSTITUTS I UNIVERSITATS SOBRE L'ACCÉS A L'ESPAI

Lleida organitza un congrés internacional d'exploració i recerca en aeroespacial

Un mini satèl·lit dissenyat per un institut, en una imatge d'arxiu -  Cedida per Lleida Drone (ACN)
Un mini satèl·lit dissenyat per un institut, en una imatge d'arxiu - Cedida per Lleida Drone (ACN)
Lleida organitza un congrés internacional d'exploració i recerca en aeroespacial

Els Laboratoris TIC del Parc Científic i Tecnològic de Lleida i l'Associació Lleida Drone organitzen el primer Congrés Internacional Ponent Exploration & Research in Aeroespace (PERA), que tindrà lloc el 12 de desembre en format virtual. L'accés a l'espai amb mini satèl·lits, l'observació astronòmica, la recerca de nous asteroides, la utilització d'exoesquelets i de la impressió 3D a l'espai, entre altres temes, centraran la informació sobre experiències educatives en centres universitaris i instituts. El congrés també inclourà la presentació de l'Estratègia New Space de Catalunya, de la Generalitat, que promou una "nova economia a partir de la democratització de l'espai".

Més d'un terç dels ponents seran dones expertes en l'àmbit

Els organitzadors del congrés, conjuntament amb la Fundació Joan Oró i diversos centres educatius lleidatans, promou des de fa temps la incorporació de les noies i les dones a l'estudi de carreres científiques i a la investigació tecnològica. Així, es va constituir l'associació Women TechMakers Lleida, que també participarà a la trobada.

El congrés comptarà amb les aportacions de ponents de França, Brasil, Anglaterra i la Índia. A la vegada, hi participaran l'Institut Astrofísic de Canàries –organització estatal de referència en temes astronòmics–, l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicacions i Aeroespacial de Catalunya, cinc instituts de Secundària lleidatans, entitats astronòmiques i empreses del sector de Lleida.

Lleida organitza un congrés internacional d'exploració i recerca en aeroespacial
comentaris