Lleida reforça la vigilància al Centre Històric amb una patrulla fixa de la Guàrdia Urbana

La policia local ha realitzat més de 700 actuacions al barri fins al juny, de les quals 300 a la plaça del Dipòsit

La comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida. Foto: ACN
photo_camera La comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida. Foto: ACN

L'Ajuntament de Lleida ha reforçat la vigilància al Centre Històric amb la presència d'una patrulla fixa de la Guàrdia Urbana. Aquest reforç va entrar en funcionament fa una setmana i estarà operatiu tots els dies en torn de matí i tarda. A més, comptarà amb el suport de la Unitat Polivalent Operativa que estarà present a darrera hora de la tarda i primeres hores de la nit, de dilluns a divendres. Durant el primer semestre de l'any, la Guàrdia Urbana ha realitzat més de 700 actuacions en aquest barri cèntric, de les quals 300 s'han fet a la plaça del Dipòsit. Això suposa el 16% de les actuacions globals de la policia local.

La tinenta d'alcalde i regidora de Seguretat, Mobilitat i Civisme, Cristina Morón, ha explicat que es tracta d'un reforç "necessari" atès que durant els mesos d'estiu "hi ha una gran concentració de persones al carrer, sobretot a la plaça del Dipòsit". Es tracta, ha indicat, de persones que arriben a la recerca de feina i que es concentren en aquesta plaça, "on s'originen mercats ambulants il·legals".

Morón ha afegit que amb aquest reforç de la Guàrdia Urbana, la Paeria dona "un pas més per garantir la convivència i el civisme al barri". Ha afegit que el 16% de les actuacions globals de la policia local durant els sis primers mesos de l'any s'han fet al Centre Històric. Són més de 700 actuacions, de les quals 300 han estat a la plaça del Dipòsit. "Això vol dir que és un barri que requereix atenció, que estem al peu del carrer i amatents”, ha reblat.

Comentaris