19.10.2021 |
Territoris.cat

Lleida serà la seu de l’acte central de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental 2016 a Catalunya

Salut Mental Ponent, juntament amb la Federació de Salut Mental Catalunya, organitzarà els actes el dissabte 8 d’octubre.

SMP_EVABARTA
Salut Mental Ponent organitzarà l’acte de forma conjunta amb la Federació Salut Mental Catalunya.
Lleida serà la seu de l’acte central de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental 2016 a Catalunya

Lleida serà la seu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental 2016 el dissabte 8 d’octubre (data en què se celebrarà amb tota probabilitat). L’Assemblea de la Federació Salut Mental Catalunya va aprovar per unanimitat el passat 30 de gener la candidatura de Lleida. Salut Mental Ponent organitzarà l’acte de forma conjunta amb la Federació Salut Mental Catalunya.

La presidenta de Salut Mental Ponent, Eva Barta, va explicar, després de l’elecció de Lleida, que “la nostra associació tractarà d’igualar el nivell de la celebració de l’any 2015, que es va fer a Valls i que va portar a terme l’associació Porta Oberta”. Barta va elogiar la tasca de l’entitat de les comarques de Tarragona.

L’acte central de la celebració de Dia Mundial de la Salut Mental reuneix unes 1.500 persones i es commemora cada any en una localitat diferent de Catalunya. Es tracta d’una ocasió perquè les entitats federades, però també les persones, professionals i entitats de l’àmbit de la salut mental de tot el país, així com la ciutadania en general, es trobin en un ambient lúdic i festiu per fer visible la lluita per la defensa dels drets de les persones i famílies amb problemes de salut mental.

A l’edició de 2015, que es va desenvolupar a Valls, les entitats federades van demanar una aposta política ferma per situar a les persones amb problemes de salut mental en el centre de les prioritats, garantint les oportunitats d’accés a l’habitatge, el treball i la inclusió social. L’objectiu és avançar cap a un model d’atenció comunitària, que afavoreixi la participació i la implicació de les persones i les seves famílies.

Lleida serà la seu de l’acte central de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental 2016 a Catalunya
comentaris