04.12.2021 |

Tres llibres il·lustrats apropen a les famílies les col·leccions dels museus catalans

Formen part de la col·lecció 'Cerca i troba' de l'Editorial Mediterrània, especialitzada en art i cultura i en públics infantil, juvenil i familiar

Presentació dels tres llibres il·lustrats de 'Cerca i troba'
Presentació dels tres llibres il·lustrats de 'Cerca i troba'
Tres llibres il·lustrats apropen a les famílies les col·leccions dels museus catalans

Les xarxes territorials de les terres de Lleida i Aran, de les comarques gironines, i de Tarragona i Terres de l'Ebre van presentar ahir 3 de novembre un nou projecte editorial que proposa una manera lúdica d'aproximar els museus catalans a grans i petits.

Les tres publicacions formen part de la col·lecció 'Cerca i troba' de l'Editorial Mediterrània, especialitzada en educació, art, cultura i tradicions catalanes en general, i en públics infantil, juvenil i familiar.

La col·lecció va néixer a iniciativa de l'editorial i va veure la llum ara fa un any, en ple desconfinament

Aquests tres volums se sumen als ja publicats en la mateixa col·lecció 'Cerca i troba' de l'editorial Mediterrània sobre els museus de la ciutat de Barcelona i els museus de ciència i tècnica de Catalunya.

El llibre il·lustrat dels Museus de les terres de Lleida, Pirineus i Aran
Els llibres, il·lustrats per professionals del territori, proposen una nova manera d'aproximar-se i de conèixer els museus catalans.

Presenten el patrimoni dels museus, a l'estil del britànic 'On és Wally?'. A través de les seves pàgines, les persones lectores hauran de buscar centenars d'objectes que formen part dels museus de les xarxes. S'ofereixen diferents nivells de dificultat perquè grans i petits hi puguin jugar alhora que aprenen i descobreixen l'oferta cultural de Catalunya.

Una pàgina final ofereix curiositats per seguir buscant en les il·lustracions

Perquè sigui el més accessible possible a tots els públics, aquesta part final disposa d'un codi QR que permet ampliar la mida de lletra i alhora permet fer una lectura de pantalla per a persones cegues o amb dificultats visuals.

El llibre il·lustrat dels Museus de les terres de Lleida, Pirineus i Aran

El llibre dels 'Museus de les terres de Lleida, Pirineus i Aran' ha estat il·lustrat per Elisa Munsó. Es basa en les col·leccions del 12 museus de la xarxa i ha destacat 160 objectes perquè siguin trobats. S'ha comptat amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Pel que fa al llibre 'Museus de les comarques de Girona', ha estat il·lustrat per Roser Mata; i 'Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre', per Miguel Bustos.

Els llibres seran presents en tots els museus de les xarxes, en llibreries importants de territoris de parla catalana, biblioteques públiques i plataformes de venda en línia com Abacus, Amazon, FNAC, la Casa del Libro, entre altres.

S'han publicat en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès–, incorporant l'aranès en el cas del dels museus de terres de Lleida i Aran.

Tres llibres il·lustrats apropen a les famílies les col·leccions dels museus catalans
comentaris