La Llotja de Lleida acull el primer congrés estatal dedicat als Fons Next Generation

Divendres 3 de setembre, a partir de les 11.20 hores, la Llotja-Palau de Congressos de Lleida serà l’escenari d’una jornada adreçada a alcaldes i secretaris d’ajuntaments de municipis de menys de 5.000 habitants
 
Jornada Next Generation a la Llotja de Lleida
photo_camera Jornada Next Generation a La Llotja de Lleida

El Palau de Congressos de Lleida acollirà aquest divendres el primer congrés arreu de l’Estat que estarà dedicat a explorar les possibilitats dels nous fons europeus Next Generation per als municipis de menys de 5.000 habitants.

PUBLICITAT NEX GENERATION InteriorOrganitzat per l’Agència Pink de Lleida, el congrés Fons Next Generation. Una oportunitat històrica pel territori està adreçat específicament a alcaldes i secretaris d’Ajuntaments de pobles que no superin aquest límit poblacional amb l’objectiu d’oferir-los les claus per no deixar escapar el tren de les noves ajudes de la Unió Europea.

La jornada, conduïda pel sotsdirector de Lleida Televisió, Santi Roig, tindrà lloc partir de les 11.20 hores de divendres 3 de setembre a la Llotja-Palau de Congressos de Lleida i comptarà amb les ponències de l’expert en temes de la Comissió Europea Jesús Luis García Moreno, i de l’exconseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí Aixut.

García Moreno, soci fundador de la firma Espled Consultora i distingit per la Junta de Andalucía per la seva innovació i aportació científica, disertarà sobre ‘Les claus per aconseguir la inversió que transformarà el territori’. Per la seva banda, Josep Maria Pelegrí, que també va ocupar el càrrec de conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat i que és actualment el director comercial per a Catalunya i Balears de DS Consultores, oferirà el seu parer sobre ‘Per què és una oportunitat única’. Les ponències culminaran amb una taula-col·loqui sobre ‘Què es pot demanar i com?’ i amb una tanda de precs i preguntes dels assistents.

Les inscripcions per al congrés es poden formalitzar a través del mail h[email protected] o al telèfon 973 001 140 (horari d’oficina). L’aforament és limitat com a conseqüència de les mesures sanitàries derivades de la pandèmia, de manera que les places s’assignaran per rigorós ordre d’inscripció (màxim dos per municipi).

Els fons Next Generation per a la transformació, recuperació I modernització de l’economia tenen l’objectiu de transformar els reptes derivats de la pandèmia en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital

Amb aquesta finalitat, les institucions europees han creat l'instrument Next Generation EU (NGEU), amb una dotació global de 750.000 milions d'euros per finançar projectes transformadors.

Els projectes que es presentin hauran de seguir els criteris que defineixi un Comitè assessor i s’han d’estructurar a l’entorn de deu polítiques palanca:

Agenda urbana i rural, lluita contra la despoblació i desenvolupament de l'agricultura.

Infraestructures i ecosistemes resilients.

Transició energètica justa i inclusiva.

Administració per al segle XXI.

Modernització i digitalització de l'ecosistema empresarial.

Pacte per la ciència i la innovació i reforç del Sistema Nacional de Salut.

Educació, coneixement, formació contínua i desenvolupament de capacitats.

Nova economia de les cures i polítiques d'ocupació.

Desenvolupament de la cultura i l'esport.

Modernització del sistema fiscal.

Programa de la jornada:

11:20 - 12:00 h           Acreditacions i cafè de benvinguda

12:00 - 12:05 h           Salutació

12:05 - 12:20 h           Josep Maria Pelegrí. Perquè es una oportunitat única

12:20 - 12:40 h           Jesús Luis García. Les claus per aconseguir la inversió que transformarà el territori

12:40-13:00 h             Col·loqui Què es pot demanar i com? Precs i preguntes

13:00 h                       Aperitiu i fi de la jornada

Ponents:

Josep Maria Pelegrí Aixut. Director comercial per a Catalunya, Balears i Aragó de Ds consultores

Conseller de Governació 2002-2003

Conseller d’Agricultur, Ramaderia i Pesca 2010-2015

Jesús Luis García Moreno Col·laborador de la Comissió Europea

Distinció de Junta de Andalucía per la innovació i aportació científica

Soci fundador d’Espled.

comentaris