Les científiques de la UdL Luisa F. Cabeza i Olga Martín, les més citades del món

L'informe recull que Luisa F. Cabeza suma 463 publicacions amb 23.911 citacions entre 2010 i 2020; mentre Olga Martín compta amb 362 articles que han estat citats 17.931 cops en el mateix període
Luisa F. Cabeza i Olga Martín científiques de la UdL ©Territoriscat
photo_camera Luisa F. Cabeza i Olga Martín científiques de la UdL ©Territoriscat

La catedràtica laboral de l'Escola Politècnica Superior de la UdL,  Luisa F. Cabeza Fabra i la catedràtica de Tecnologia d'Aliments Olga Martín Belloso repeteixen enguany al llistat dels investigadors i les investigadores més citats del món, segons la classificació Highly Cited Researchers 2021.

La científica de l'ambit Tecnologia d'Aliments Olga Martín està reconeguda entre els 125 de Ciències Agrícoles, dels quals 13 treballen a l'Estat espanyol, i la catedràtica  Luisa F. Cabeza, entre els 169 d'Enginyeria, on només n'hi ha tres de tot l'Estat.

La Doctora Olga Martín amb els alumnes de l'escola Mestre Ignasi PeraireEl llistat inclou 6.602 persones de més de 70 països que treballen en 21 àrees de coneixement. Els noms dels científics i científiques altament citats s'extreuen de les publicacions que es classifiquen entre l'1% superior per cites per camp i any de publicació a l'índex de citacions de Web of Science™. Dins de cada àrea, els noms hi apareixen per ordre alfabètic. L'informe recull que Luisa F. Cabeza suma 463 publicacions amb 23.911 citacions entre 2010 i 2020; mentre Olga Martín compta amb 362 articles que han estat citats 17.931 cops en el mateix període.

Els Estats Units, amb 2.622 investigadors destacats per les seues publicacions, continuen liderant el llistat; seguits per la Xina i el Regne Unit. L'Estat espanyol ocupa la novena posició, amb 109 investigadors i investigadores entre els més citats. D'aquests, 37 treballen a Catalunya. La Universitat de Harvard torna a ser la institució amb la concentració més alta d'investigadors altament citats del món, amb 214 al llistat.

Comentaris