L'univers Sónar 2019 comença a destapar-se

teamLab, els Ultra-tecnòlegs - Sónar+D Barcelona 2019
photo_camera Una de les instal·lacions interactives del teamLab - Sonar

Sónar és un festival de música, però també és un univers audiovisual que sintetitza les descobertes i els avenços produïts any rere any en l'àmbit tecnològic, i n'explora les possibilitats amb ànsies de futur. En una fusió única que cita i uneix els millors creatius interdisciplinars a Barcelona -durant el 18,19 i 20 de juliol-, se situa com a festival de música electrònica i experimental de referència a nivell mundial.

L'ultratecnologia arriba a Sónar 2019

L'univers Sónar 2019 està començant a destapar-se. Aquest any, al Sónar+D 2019, el congrés internacional que uneix investigadors, innovadors i empresaris, pendran el control teamLab, un equip interdisciplinari format per ultratecnòlegs (artistes, programadors, enginyers, animadors, matemàtics i arquitectes que treballen junts des del 2001) per crear un univers immersiu i interactiu on conflueix la ciència, l'art, la tecnologia, el disseny i el món natural.

Naturalesa i humans es retroben, si és que mai han pogut separar-se, en paratges visualment colpidors i experiències interactives de gran format

teamLab, amb els peus al Japó i el cap al núvol, veuen en l'àmbit digital la capacitat d'expandir l'art, canviar les formes com ens relacionem les persones i difondre formes de coneixement, entre altres possibilitats.


Què veiem quan escoltem música?

En la seva línia d'unir art i ciència, música i tecnologia, els fills predilectes de l'home, Sónar presenta dos espectacles audiovisuals sobre el so i els seus efectes en el cervell, que permetran endinsar-nos dins la mateixa escorça visual del cervell reaccionant als estímuls sonors.

Ho faran de la mà de l'artista digital, programador i músic japonès Daito Manabe, que des dels llindars de l'art i la ciència com a formes de creació, va decidir portar el concepte de l'electronic body music el més lluny possible. Per fer-ho, és capaç d'enganxar electròpodes a la seva cara, com feu a la sèrie Face Twitch, o bé fer dansar robots com feu a Phosphere al Sónar 2017.

Yukiyasi Kamitani + Daito Manabe

Amb la voluntat de portar aquesta relació més lluny encara, Manabe presentarà enguany dissonany imaginary, permetent als espectadors entrar al seu propi cervell utilitzant un poderós algoritme d'intel·ligència artificial capaç de descodificar què és el que veiem quan escoltem i creem música.

De la mà del Dr. Yukiyasi Kamitani, investigador de la universitat de Kyoto i exponent en el camp de les imatges cerebrals, interpretaran i projectaran les imatges produïdes al cervell del mateix Manabe en temps real, en una actuació que es desenvoluparà al SonarComplex. 

Per aconseguir-ho, faran ús d'una ressonància magèntica i el software d'intel·ligència artificial del laboratri dirigit per Kamitani

Disseny d'Istanbul, noise de Barcelona

Barcelona i Istanbul es trobaran en un espectacle que va en la mateixa línia, de la mà de l'estudi de disseny digital d'Instabul Ouchhh i el duet d’avant-psych-jazz-rock-afro-electro de Barcelona Za!

Ouchhh Studio

Bastant-se en la teoria de les supercordes, aquesta col·laboració permetrà projectar en viu les ones cerebrals dels membres de la banda a mesura que actuen, a través del mapeig i manipulació a la pantalla del pioner estudi turc.

Comentaris