La majoria d'ingressats per Covid a l'Arnau té l'òmicron però a l'UCI predomina la delta

El perfil del malalt ha canviat i presenta menys gravetat, és més gran i molts ingressen per altres patologies

Salvador Miret
Pla mitjà dels doctors José Luís Morales Rull i Jesús Caballero, davant de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, el 14 de gener del 2022. (Horitzontal)
photo_camera Els doctors José Luís Morales Rull i Jesús Caballero, davant de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida - Foto: Salvador Miret

Un 40% dels pacients amb Covid-19 ingressats a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida presenten la variant òmicron, un 30% la delta, mentre que està pendent de determinar en la resta. Amb la irrupció de l'òmicron, el perfil del malalt ha canviat i presenta menys gravetat, és més gran -amb una mitjana de 70 anys, respecte els 56 de fa dues setmanes- i la majoria estan ingressats per altres patologies. Un 33% no estan vacunats.

L'Arnau de Vilanova anirà recuperant aquest divendres l'activitat normal a la segona planta després de donar per controlat el brot de covid a l'àrea d'Oncologia

En canvi, de les 20 persones amb covid que estan a les UCI de l'Arnau i del Santa Maria, 11 tenen la variant delta i només 1 l'òmicron.

Comentaris