La Mare de Déu d'Agost ha 'protegit' un gran nombre de Festes Majors lleidatanes

En canvi, Maials, Torregrossa, Vilanova de Meià o Albesa han decidit aquest any que no celebrarien la Festa Major a causa de la COVID-19, així com Sucs, entitat municipal descentralitzada del Segrià, que l'han substituït repartint una bossa amb productes per fer el vermut vermut a totes les cases, amb beguda, patates, olives, i escopinyes
Veïns de Sucs repartint el vermut a les cases, per la cancel·lació de la Festa Major
photo_camera Veïns de Sucs repartint el vermut a les cases, per la cancel·lació de la Festa Major

Un gran nombre de municipis lleidatans celebren aquest cap de setmana la seva Festa Major en honor de la Mare de Déu d'Agost. Tot i la voluntat de poder seguir la tradició estiuenca i festiva els consistoris s'han vist obligats a reduir el programa i adoptar estrictes adoptant mesures de seguretat en tots els actes per evitar contagis de la COVID-19.

Àger, Arbeca, Castelló de Farfanya, Sant Guim de la Plana, Barbens, el Soleràs, Linyola o Vilanova de la Barca estan aquests dies de festa major. Una celebració, això sí, més austera i amb mesures per evitar contagis. Els ajuntaments han limitat l'aforament als actes i cal reserva prèvia, i els tradicionals balls s'han substituït per concerts amb la gent asseguda i guardant les distàncies.

Pla obert dels assistents a un dels actes de la festa major d'Arbeca, amb el públic assegut  per nuclis familiars i guardant la distància de seguretat amb la resta d'assistents, el 15 d'agost del 2020. (Horitzontal)A Arbeca han preparat una programació reduïda en comparació amb altres anys. El seu alcalde, Sergi Pelegrí, ha indicat que, fins ara, l'afectació de la pandèmia al municipi ha estat força benèvola i s'ha pogut contenir la situació. Per això, el consistori va apostar per tirar endavant la Festa Major. Tot i això, és una celebració diferent als altres anys.

La Festa Major d'Arbeca es caracteritza habitualment per actes populars i multitudinaris els quals enguany s'han substituït per actes de petit i mitjà format, i les persones que vulguin assistir els actes han d'haver reservat prèviament la seva localitat, ja que se celebren en recintes tancats i amb control d'accés

Festa Major de LinyolaL'Ajuntament ha instal·lat ampolles de gel hidroalcohòlic en els diferents espais on es desenvolupen els actes. Altrament, les sardanes i els balls s'han convertit en concerts de cobla i d'orquestres i formacions musicals on tota la gent està asseguda per nuclis familiars o de residència i guardant la distància de seguretat amb la resta d'assistents, ha explicat l'alcalde d'Arbeca.

En canvi, Maials, Torregrossa, Vilanova de Meià o Albesa han decidit aquest any que no celebrarien la Festa Major a causa de la COVID-19, així com Sucs, entitat municipal descentralitzada del Segrià, que l'han substituït repartint una bossa amb productes per fer el vermut a totes les cases, amb beguda, patates, olives, i escopinyes.. El president de l'EMD de Sucs, Guillem Boneu, ha assenyalat que la idea d'aquesta iniciativa és que la gent íntimament faci la festa, no fer-la conjuntament amb la resta de veïns però que, almenys, a les cases hi hagi un cert ambient de festa.

Boneu ha explicat que veient l'actual context marcat pel coronavirus l'EMD ha optat enguany per no dur a terme la festa major en aquesta població d'uns 600 habitants depenent del municipi de Lleida. Així les diferents activitats que haurien celebrat com ara la proclamació de les pubilles hauran d'esperar al pròxim any. El president de l'EMD ja pensa en l'any i vinent i confia que Sucs pugui celebrar de nou la seva festa major amb normalitat.

Comentaris