24.07.2021 |
Territoris.cat

Marina Clavero es proclama guanyadora del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí 2020

 

 

La xef Marina Clavero - Escola d'Hostaleria de Lleida
La xef Marina Clavero - Escola d'Hostaleria de Lleida
Marina Clavero es proclama guanyadora del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí 2020

El Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí porta descobrint, en cada edició, nous joves talents del món de la gastronomia des de l'any 1989. Aquest any ha estat Marina Clavero (restaurant Can Bosch de Cambrils) la jove guanyadora del concurs, que en aquesta edició ha tingut com a ingredients secrets la guatlla per a l’elaboració del plat principal, i la poma de Lleida per a les postres. Clavero s'ha endut el primer premi per les seves creacions Guatlla en escabetx, pastanaga especiada i prunes de plat principal i poma de Lleida, fonoll i menta de postres. El jurat ha avaluat els onze participants procedents de diferents restaurants i escoles de cuina de les demarcacions de Lleida, Tarragona i Barcelona. El segon premi ha estat per a Sergi Aritzeta (restaurant Cal Xirricló de Balaguer) amb la presentació de Cuixes de guatlla a la catalana, pebrot confitat, espinacs i suc de rostit i poma infusionada amb ganache de xocolata blanca, llimona a la sal i balsàmic. El guardó corresponent al millor treball de cuina ha estat per Josep Salvador (restaurant l’Espurna de Lleida).

La cita anual dels joves xefs lleidatans s’ha consolidat com un dels esdeveniments amb més rellevància i prestigi del país

El jurat ha estat integrat per reconeguts professionals del sector de la restauració i la gastronomia: Xavier Sagristà, xef del Castell de Perelada (Girona), Andrea Dopico, cap de pastisseria de l’Alàbriga Hotel & Home Suite 5GL a la Costa Brava (Girona), Jordi Guillem, propietari del restaurant Lo Mam a l’Hotel Le Meridien Ra de El Vendrell (Tarragona) i Isabel Sitges, guanyadora de l'anterior edició del concurs. El jurat tècnic de cuina ha estat integrat per dos reconeguts hostalers lleidatans: Gonzalo Ferreruela del restaurant Ferreruela, Cuina de la Terra i Gerard Balasch del restaurant La Huerta.

Des del seu inici, el certamen, a més de promoure la cuina entre els joves cuiners, potencia la cultura gastronòmica del territori lleidatà

Els altres participants d’aquesta edició han estat Joan Castaño del Malena, Manuel Martín del Lits, Ricard Palau del Sheyton, Genís Santos de La Boscana, Judit Jové del Cram, Albert Farnell del Claustre Monestir de les Avellanes. Procedents de les escoles han participat Juan Camacho de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i Pol Cura de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.

Coorganitzat per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i Hostaleria de Lleida, el concurs va tenir lloc a les instal·lacions de l’escola el passat dilluns 9 de març. L'acte de lliurament de premis es va dur a terme al vespre, a la Llotja de Lleida, i posteriorment es va celebrar la Gran Festa de la Gastronomia. Gairebé dues-centes persones van gaudir d’un sopar de quinze tapes executades per les associacions gastronòmiques All Cuiners, Noguera Cuina, La Xicoia i Àpat. Les degustacions van estar acompanyades  d'una varietat de vins i escumosos de diferents cellers de la DO Costers del Segre.

MarinaClaveroSergiAritzetaJosepSalvadorEls tres xefs guanyadors del concurs, Marina Clavero, Sergi Aritzeta i Josep Salvador, amb les seves creacions.

Marina Clavero es proclama guanyadora del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí 2020
comentaris