Marxa lenta a l'A-2 per exigir ajuts per als afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre

Vehicles participants abans d'iniciar la marxa lenta
photo_camera Vehicles participants abans d'iniciar la marxa lenta

Una vuitantena de pagesos afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues han sortit aquest dimecres en marxa lenta amb una quarantena de vehicles des de Torrefarrera per dirigir-se per l'A-2 fins a la seu del Departament d'Agricultura, a Barcelona.

Alguns dels vehicles participants iniciant la marxa lenta, a l'àrea de servei de Torrefarrera, el 14 d'agost del 2019. (Horitzontal)Els pagesos afectats per l'incendi volen exigir al Govern que habiliti ajuts directes a fons perdut per tal de poder restituir els danys que han sofert les seves explotacions com a conseqüència del foc i recorden que així s'hi va comprometre, segons el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué. De les 5.046 hectàrees cremades entre les comarques de la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues, 953 corresponen a terrenys agrícoles i 4.071 són forestals.

Cal recordar que Agricultura va posar en marxa un pla de suport als afectats que preveu destinar 5 milions d'euros a una línia de préstecs tous, els interessos de la qual assumeix el Govern. Un altre bloc de mesures planteja intervencions estratègiques en infraestructures bàsiques per prevenir els incendis forestals com ara la neteja i el condicionament de camins; l'establiment de franges de protecció i punts d'aigua i l'extensió de les xarxes de regadiu a parcel·les agrícoles aptes.

Els afectats, però, ja han anunciat que si no els tenen en compte les seves demandes, seguiran amb les mobilitzacions, preveuen tornar a tallar la C-12 a Flix aquest diumenge, per quarta setmana consecutiva

Vehicles participants abans d'iniciar la marxa lentaEls participants en la marxa lenta s'han vestit amb armilles grogues amb el lema Tu els has vist? Pregunto. No. Doncs jo tampoc, acompanyades per crespons negres. Els pagesos confien poder-se reunir amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, o, en tot cas, amb algun responsable del departament, per tal de fer-li arribar les seves reivindicacions.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement