Més de 100 infants en situació de vulnerabilitat gaudeixen del casal d’estiu de Creu Roja Joventut

El casal es realitza a les assemblees locals i comarcals d’Agramunt, Pla d’Urgell, l’Urgell, Les Garrigues, La Segarra, Lleida i La Noguera.

creu roja web
photo_camera Infants participants al casal d'estiu de Creu Roja El Pla d'Urgell, en una excursió a l'estany d'Ivars i Vila-Sana - Foto: Creu Roja Joventut

Un total de 109 nens i nenes de famílies que es troben en situació de vulnerabilitat i que són usuàries de diferents programes de la Creu Roja o Creu Roja Joventut, participen durant aquest mes de juliol als casals d’estiu organitzats per Creu Roja Joventut a la demarcació de Lleida. Tota activitat d’estiu pretén crear espais d’oci i lleure per a les participants i així potenciar el seu desenvolupament social, la consciència emocional i treball en valors.

Els casals finalitzen majoritàriament a finals d’aquesta darrera setmana de juliol i hi han participat infants i joves d’entre 6 i 16 anys. Han estat possibles gràcies a més d'una trentena de persones entre personal laboral i voluntariat repartides entre 7 assemblees Locals i Comarcals de la demarcació de Lleida: Agramunt (13 infants), La Noguera (33 infants), La Segarra (12 infants), Les Garrigues (10 infants), El Pla d’Urgell (10 infants), l’Urgell (9 infants) i Lleida (22 infants).

Activitats per millorar la convivència

El casals d’estiu és un conjunt d’activitats on es duu a terme una programació que treballarà per l'educació en el lleure d'infants i joves. Està considerada una opció d'educació no formal. L’educació en el lleure és molt important per al desenvolupament dels infants i joves com a persones, permet a infants i joves arribar a un espai de trobada amb altres, o els seus/seves pròpies companyes d’escola o institut, però en un marc educatiu totalment diferent.

Les activitats de lleure educatiu permeten treballar valors com la companyonia, el respecte al medi, la solidaritat, entre altres. Entem també el casal com una oportunitat per enfortir els vincles comunitaris, per millorar la convivència i la cohesió social. Aquest projecte té com a fi promoure la participació activa dels infants i joves en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat, partint sempre dels principis que sustenten els drets dels infants.

Comentaris